Οι Γερμανοί "φλερτάρουν" τώρα με τους Βρετανούς!

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε επιχείρησε να γεφυρώσει το ρήγμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις με τη Βρετανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 9ης Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι ένας ισχυρός βρετανικός χρηματοπιστωτικός τομέας είναι προς το κοινό συμφέρον της Ευρώπης.
«Για τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος στην ΕΕ», δήλωσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ στο Λονδίνο.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, πρέπει
να σταθούμε δίπλα δίπλα και πρέπει να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσά μας μετά την τελευταία σύνοδο. Αυτή είναι η προσφορά και η χειρονομία μου», είπε.

«Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου. Πιστεύουμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον, είναι στο αμοιβαίο μας συμφέρον, να έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εδώ στην πόλη του Λονδίνου», τόνισε ο Βεστερβέλε, μετά τη σύνοδο στην οποία η Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα που δεν προσυπέγραψε στη σύναψη ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη διάσωση του ευρώ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για εμάς ότι επιθυμούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα στην ΕΕ μαζί ως 27 και στη συνέχεια μαζί με την Κροατία ως 28», είπε ο Βεστερβέλε.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε κοινή μοίρα. Πιστεύουμε ότι η ΕΕ δεν είναι μόνο η απάντηση στη σκοτεινότερη ώρα της ιστορίας μας. Είναι ακόμα μία ασφάλεια ζωής στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης γιατί καμία χώρα, ούτε η Γερμανία, ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε η Γαλλία, καμία χώρα δεν είναι αρκετά δυνατή και μεγάλη για να αντιμετωπίσει μόνη της τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο ίδιος.

«Το βασικό μου μήνυμα είναι για το βρετανικό λαό-μπορείτε να βασίζεστε πάνω μας και εμείς βασιζόμαστε σε σας», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα