Παπαρήγα: Δεν αρκούν οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων

«Αν ο λαός υποκύψει, θα τα χάσει όλα. Όταν κάνεις πίσω, οι εκβιαστές αποθρασύνονται. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Τα μέτρα, όμως, που καταρρακώνουν τους εργαζόμενους, θα μείνουν». Αυτό επισήμανε από τη Λάρισα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε το βράδυ της Τετάρτης σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση.

Η κ. Παπαρήγα, ειδικότερα, ανέφερε
ότι το μνημόνιο πέτυχε τους στόχους του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι λάθος που λέγεται ότι έχει αποτύχει. Διότι σκοπός τους ήταν, μέσω αυτού, να περικόψουν δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα, είτε από τους βιομηχάνους, είτε από την Ε.Ε., για δημοψήφισμα ή για εκλογές, θα πυκνώνουν όσο περνάει ο καιρός και όσο κλιμακώνονται τα αδιέξοδά τους.

Αναφορικά με τις σημερινές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών ανά την Ελλάδα, είπε : «δεν αρκούν και δεν ανησυχούν το σύστημα. Οι Έλληνες δεν κοιμούνται , στην Ελλάδα είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό απεργιών σε όλη την Ε.Ε. Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία. Όμως, οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν»

Καταλήγοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ «να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος» και τόνισε ότι δεν αρκεί ο αγώνας για να ανακοπούν τα μέτρα, αλλά ότι πρέπει να αποδυναμωθούν τώρα όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διότι όπως είπε «τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά, Οδηγούν το λαό στον όλεθρο. Γι’ αυτό και επιδιώκουν την πιο επιθετική συναίνεση».

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη η κ. Παπαρήγα θα επισκεφθεί εργοστάσια της περιοχής και στις 2 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα