Παραλογισμοί....

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, συνδικαλιστής Χ.Πρωτόπαπας δήλωσε οτι δεν θα ψηφίσει νέα μείωση των μισθών. Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Καρύδης ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως δεν προτίθεται να ψηφίσει διάταξη που θα μειώνει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Ακολούθησε κοινή δήλωση τριών βουλευτών υπό τον εύγλωττο τίτλο «απορία και οργή». Στο κείμενό
τους οι Οδυσσέας Βουδούρης, Φραγκίσκος Παρασύρης και Θανάσης Οικονόμου χαρακτηρίζουν την απαίτηση της τρόικας παραλογισμό. «Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να πει ένα ευγενικό αλλά στιβαρό «όχι» σε έναν τέτοιο εκτροχιασμό» προσθέτουν με νόημα.
Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ εισέρχεται έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο ο παράγοντας «κυβερνητική σταθερότητα». Ο Γιώργος Παπανδρέου, που έφυγε για διακοπές πριν από τα Φώτα και θα επιστρέψει την Πέμπτη, χρησιμοποιεί δηλώσεις όπως τις προηγούμενες για να τεκμηριώσει τη θέση του να μείνει μέχρι τις εκλογές. Όλοι οι δελφίνοι, όμως, είναι απέναντί του. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι είναι η δική του απαίτηση αυτή που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διεργασίες να τα βρουν, ώστε να έχουν μία κοινή γραμμή απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος. «Έναν υποψήφιο, μία διαδικασία» είναι το δόγμα που θέτουν οι μεσολαβητές.

Το πολιτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή, αν και δεν αποκλείεται να προστεθεί και μία συνεδρίαση της πάλαι ποτέ κυβερνητικής επιτροπής, ώστε Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαίοι να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι. Μέχρι τότε, βέβαια, οι δελφίνοι θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να επιδιώξουν τη συνεννόηση μαζί του. «Δεν αλλάζει γνώμη» είναι πάντως μέχρι στιγμής το μήνυμα των συνεργατών του, που δείχνουν το δρόμο της ψηφοφορίας στο εθνικό συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα