Πιθανώς μία από τις συζύγους του ήταν η γυναίκα που σκοτώθηκε

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι η γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την επιδρομή που κατέληξε στην εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν μία από τις συζύγους του. Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο κύριος σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την τρομοκρατία Τζον Μπρέναν, το πτώμα της ήταν σε θέση που συνηγορούσε «πως είχε χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα. Μολαταύτα, δεν είναι σαφές εάν η ίδια είχε προβάλλει
το σώμα της αυτοβούλως στη γραμμή του πυρός, ή εάν την είχαν κρατήσει εκεί ως ασπίδα ο Μπιν Λάντεν, ή ο γιός του».

Ο Μπρέναν πρόσθεσε πως η εξόντωση του Μπιν Λάντεν κατάφερε μέγα πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωσή του, αλλά από μόνο του το πλήγμα τούτο δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη εξάρθρωσή της.

«Μπορεί να είναι ένας θανάσιμα λαβωμένος τίγρης, αλλά ακόμη έχει κάποια ζωή μέσα της», τόνισε ο Μπρέναν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν είναι ζωτικής σημασίας για την καταρράκωση της Αλ Κάιντα, αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχουν «διαφορές απόψεων» ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις σχετικά με την καταπολέμηση των ισλαμιστών μαχητών.

Ο Μπρέναν τόνισε εξάλλου πως είναι κατανοητό να εγείρουν οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί ερωτήματα σχετικά με την αμερικανική βοήθεια στο Πακιστάν έπειτα από τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν σε εκλεκτό προάστιο του Ισλαμαμπάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα