Ποιοι επωάζουν "το αβγό του φιδιού";

Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια στο κλειστό Γυμναστήριο στο Μαρκόπουλο, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ των γυναικείων ομάδων της πόλης και του Παναθηναϊκού. Τα επεισόδια δεν έγιναν από φιλάθλους των δύο ομάδων ούτε τα προκάλεσαν οι αθλήτριές τους.
Μια ομάδα κουκουλοφόρων, εισέβαλε απρόκλητα και αναίτια στο γήπεδο και άρχισε να δέρνει αδιακρίτως, ενώ έριξε και φωτοβολίδες, από τις οποίες παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.
Οι «ειδικοί» αθλητικογράφοι, «βρήκαν» την απάντηση για το ποιοι
έκαναν την επίθεση. Την απέδωσαν σε χούλιγκανς οι οποίοι είχαν συγκρουστεί στην περιοχή, πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια και τότε θρηνήσαμε θύματα. Ίσως να είναι κι έτσι, Πάντως, η εξήγηση φαίνεται πολύ βολική για όσους την σκέφθηκαν και για όσους τη διοχέτευσαν.
Ακόμα κι αν είναι έτσι, το γεγονός και μόνο, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε αυτές τις μέρες, που οι πράξεις αυθαιρεσίας κάποιων ομάδων πολλαπλασιάζονται, δεν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητο. Δυστυχώς οι χουλιγκανισμοί, αυτή την περίοδο είτε είναι πολιτικοί είτε έχουν πολιτική κάλυψη.
Και θα ήταν δύσκολο ή και αδιανόητο να ζητήσει κάποιος από τους πραγματικούς χούλιγκανς να μη δράσουν, όταν οι υποτιθέμενοι ταγοί της Δημοκρατίας κάνουν τα ίδια ή και χειρότερα.
Γιατί, όταν προπηλακίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λοιδωρείται ο θεσμός, ποιος θα πείσει ορισμένα κοινωνικά αποβράσματα να μην επιτεθούν σε ένα γήπεδο, χωρίς λόγο, έτσι για να κάνουν το κέφι τους; Στο μυαλό τους υπάρχει κάτι απλό. Και οι άλλοι που αποδοκίμασαν τον Παπούλια, το κέφι τους έκαναν. Γιατί να μη κάνουμε κι εμείς το δικό μας;
Όσοι υποκινούν επεισόδια όπως αυτά της Θεσσαλονίκης, είναι φανερό ότι έχουν, έστω και έμμεση, συμμετοχή σε όλα τα άλλα. Όπως στα πανώ που σηκώνονται στα γήπεδα και τα συνθήματα που ακούγονται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να δικαιολογήσουν την αγανάκτηση των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα, είναι εκείνοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στις ακραίες εκφράσεις της ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή. Ανάλογα έπραξαν και οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων, οι οποίες, στην καλύτερη περίπτωση αποδέχθηκαν σιωπηρά αυτές τις ενέργειες και δεν τις καταδίκασαν.
Και δεν τις καταδίκασαν, διότι δεν διαθέτουν πρωθυπουργό, ώστε να αφορά δικό τους πρόσωπο το σύνθημα «είναι π…..α του Παπανδρέου η μάννα». Αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, να βλέπαμε την αντίδρασή τους, αν κάποιος πλησίαζε π.χ. τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Αντώνη Σαμαρά και έλεγε κάτι ανάλογο για τη μάννα τους. Κι όσο για τον Πρόεδρο της ΝΔ, αν πιστεύει ότι σύντομα θα γίνει πρωθυπουργός, ας ετοιμάζεται από τώρα, να ακούσει το ίδιο σύνθημα ή και κάποιο πολύ χειρότερο.
Όταν επωάζεις, στους κόλπους σου, το αυγό του φιδιού, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα συμπεριφερθεί το φίδι όταν γεννηθεί. Αν παρ΄ ελπίδα γεννηθεί, πρέπει να εξοντωθεί όσο είναι μικρό. Όταν μεγαλώσει θα σε δαγκώσει εκείνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα