Πότε ξεκινούν οι απεργίες στη ΔΕΗ

Αλλάζει ο απεργιακός σχεδιασμός της ΓΕΝΟΠ, ενόψει της διαδικασίας πώλησης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, καθώς οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασιστεί δεν θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Κυριακή, όπως είχε αρχικά αποφασισθεί, αλλά από την ημερομηνία έναρξης της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου
για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο. Ο λόγος για τον οποίο άλλαξε ο σχεδιασμός είναι ότι, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το νομοσχέδιο δεν θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, αλλά με την κλασική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος διευκρίνισε, εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μπλακ-άουτ (που σημαίνει γενική διακοπή ρεύματος), αλλά η απεργία θα έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση. Δηλαδή, θα μειώνεται η παραγωγή ρεύματος από τα εργοστάσια της ΔΕΗ σε επίπεδα που θα συνεπάγεται κυλιόμενες προγραμματισμένες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, διάρκειας π.χ. 2 - 3 ωρών. Το εύρος, η διάρκεια και η επιλογή των περιοχών στις οποίες θα γίνονται οι διακοπές θα αποφασίζονται από το Διαχειριστή του Συστήματος. Εκτιμάται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, δεδομένων και των δυνατοτήτων των εργαζομένων να αντεπεξέλθουν στη μείωση των αποδοχών τους λόγω απεργίας, θα διαρκέσουν περί τις δέκα ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα