Σαρκοζί : "Θα σας βοηθήσουμε"

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σε εκπροσώπους του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, τους οποίους υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ότι η Γαλλία θα τους βοηθήσει, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Θα σας βοηθήσουμε", δήλωσε ο Σαρκοζί,
σύμφωνα με την προεδρία.

"Όπως έχουν κάνει και οι Άγγλοι, υπάρχουν στρατιωτικά στοιχεία τα οποία βρίσκονται μαζί με τον διπλωματικό μας εκπρόσωπο στο μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο", προσέθεσε, επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτό "δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αποστολή στρατευμάτων".

Το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο γίνεται δεκτό για τρίτη φορά από τον πρόεδρο Σαρκοζί. Αλλά είναι η πρώτη φορά που ο γάλλος πρόεδρος δέχεται τον πρόεδρό του Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ. Δύο άλλα μέλη του συμβουλίου, ένα που εκπροσωπεί τους αντικαθεστωτικούς της Βεγγάζης και ένα άλλο που εκπροσωπεί το Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, ήταν επίσης παρόντα, όπως και ο Άλι Εσάουι, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις διεθνείς σχέσεις στους κόλπους του συμβουλίου.

Όλοι ζήτησαν από τον γάλλο πρόεδρο μια "εντατικοποίηση" των πληγμάτων στις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, κυρίως στη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, "όπου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή".

Χθες ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα "εντείνει" τα αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη για την προστασία των αμάχων κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι.

"Αυτοί ζητούν επίσης να συνεχίσει να αυξάνεται η ανθρωπιστική βοήθεια", συνεχίζει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι υπάρχουν σήμερα "ανθρωπιστικά σχέδια" για τη Μιζουράτα "τα οποία δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί", αλλά "θα πρέπει να το κάνουμε γρήγορα" και αυτό μπορεί "να γίνει εντός της εβδομάδος".

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης "δεν έχει καμία απολύτως διεκδίκηση για χερσαία στρατεύματα. Από την αρχή, αυτό είναι κάτι που δεν ζητούν".
Keywords
Τυχαία Θέματα