Σε ποιό ψηφοδέλτιο έχουν κλείσει θέση;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»
«Σε ραντεβού στα τυφλά με εργοδότες και το σύστημα του μνημονίου επιδίδεται με πάθος η σεσημασμένη πλειοψηφία Τρίμη, ώστε να μη γίνει πάλι τίποτα και να κάνει επιτέλους την 48ωρη προεκλογική απεργία,που έχει τάξει σε κάποιους δικούς της από μέρες.
Τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και η συγκυβέρνηση της ΕΣΗΕΑ με τη δεξιά...πατερίτσα του ΔΟΛ
βάζει πλάτη στους χορηγούς της. Έτσι:

- Την Παρασκευή έστησε ακόμη και το δικό της κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί δεν είχε διαμορφώσει θέση για την διαβούλευση, που αφορά τους μισθούς στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ και την ΓΓΕ.
Μετά απ΄ αυτό, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εξαιρεί τους συντάκτες από το ενιαίο μισθολόγιο, μπαίνει στο ράφι και ο Σαχινίδης βάζει όποια ώρα θέλει χέρι στους μισθούς των δημοσιογράφων αναδρομικά από τον Νοέμβριο του '11.

- Κλείστηκε ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη, με Ψυχάρη και Μπόμπολα για να μιλήσουν για υπογραφή ΣΣΕ , αφού πρώτα κατάπιαν μειώσεις μισθών 20-40%, εκατοντάδες απολύσεις και βάλανε πλάτη να γίνει ο, τι έγινε στο ΑΛΤΕΡ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Μόνο που και για την περίπτωση αυτή δεν έχουν τίποτα να προτείνουν και μένει η παλιά τους πρόταση για πρώτο μισθό 1.400 ευρώ που σημαίνει αυξήσεις 40% σε σχέση με τους μισθούς του 2008-2009.

-Υπάρχει και δεύτερο ραντεβού για την άλλη Πέμπτη με τους ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων , αφού πρώτα τους άφησε να κάνουν τις αυθαιρεσίες τους στο MEGA, στον ΑΝΤ1 και στο Φάληρο - πάνε να κουβεντιάσουν έτσι για τα μάτια, χωρίς πρόταση, αφού ακόμη και την Παρασκευή το μεσημέρι δώσανε τα χέρια, με στελέχη από το παλάτι του Μίνωα, σε μια συνάντηση οπερέτα, για την νέα ρύθμιση-σφαγή στους μισθούς και στο βάθος απολύσεις.

Μετά την φιέστα με νομικούς και παρατρεχάμενους και το δήθεν ενδιαφέρον για τα αποθεματικά των Ταμείων, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα για τις σφαλιάρες με τις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις και αβαντάρουν, ως δούρειοι ίπποι, την σφαγή που αρχίζει από την Πρωτομαγιά και στον ΕΔΟΕΑΠ .
Και έτσι «κλειδώνει το μνημόνιο συναλλαγής» στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ για την επόμενη μέρα της διαπλοκής με λαγούς στα ψηφοδέλτια.

ΥΓ: Με την ευκαιρία τι κάνει η Εξελεγκτική Επιτροπή με τις καταγγελίες για τα οικονομικά, τον προϋπολογισμό και το Ταμείο της ΕΣΗΕΑ;
Επειδή δεν φαίνεται και ο ταμίας…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Keywords
Τυχαία Θέματα