Σε τροχιά εκσυγχρονισμού έχει εισέλθει ο ΕΟΤ

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού της διοικητικής λειτουργίας του έχει εισέλθει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με δράσεις που στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση των αποφάσεων που λαμβάνει. Στη σημερινή πρώτη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος υπογράμμισε, ότι στόχος είναι ο ΕΟΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια (μοντέλο ΑΕ) προς όφελος του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα
στάθηκε και στο προσωπικό του οργανισμού, επισημαίνοντας ότι αυτό βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Οργανισμού, ο κ. Κωλέτσος ανέφερε, ότι για πρώτη φορά υφίσταται ημερήσια αναφορά δράσεων από όλα τα τμήματα του ΕΟΤ με έμφαση στο οικονομικό, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες, ώστε ο Οργανισμός να αποκτήσει συστήματα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού (ERP). Στόχος είναι η καταγραφή μηνιαίας αναφοράς (Report) από όλες τις δομές του Οργανισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, γεγονός που θα βοηθήσει στη διαχείριση των πόρων του. Μέχρι σήμερα έχουν μηχανογραφηθεί οι υπηρεσίες του ΕΟΤ στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα, ενώ το επόμενο βήμα είναι αυτό να συμβεί και με τα γραφεία του εξωτερικού.



Εστιάζοντας στα γραφεία του ΕΟΤ, ο κ. Κολέτσος τόνισε ότι σύντομα θα κλείσουν και τα γραφεία που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός, ενώ στους στόχους της γενικής γραμματείας του ΕΟΤ είναι μεταξύ άλλων και η υπογραφή σταθερών συμβάσεων (2 ετών) με τους νέους διευθυντές των γραφείων. "Τα γραφεία του ΕΟΤ θα είναι κέντρα πωλήσεων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δήλωσε ο κ. Κολέτσος".



Στον άξονα της προβολής του ελληνικού τουρισμού, έως τα τέλη Μαΐου θα τρέξει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο η πρώτη καμπάνια της Ελλάδας, ενδεικτικό της έμφασης που αποδίδει η πολιτική ηγεσία του τουρισμού στα εργαλεία της νέας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, ο ΕΟΤ απαντώντας στις προκλήσεις του διαδικτύου θα προβεί και σε εκσυγχρονισμό του δικτυακού τόπου του, προκειμένου να δίδονται σαφείς πληροφορίες για το έργο του Οργανισμού.



Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι των υπηρεσιών του ΕΟΤ που σε συνεργασία με τις περιφέρειες προσπαθούν να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο που συνδέεται με την ασφάλεια των τουριστικών υπηρεσιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα