Προς κατεδάφιση το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων

Πράσινο φως για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων και την δημιουργία στο χώρο κέντρου υγείας και πάρκου άναψε το υπουργείο Υγείας. Σε σύσκεψη, που έγινε, σήμερα, στα Χανιά, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του υπουργείου, αλλά και η βούληση του δήμου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του σχεδιασμού που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, « το αίτημα του δήμου για κατασκευή μονάδας υγείας πρωτοβάθμιας
υγείας θα υλοποιηθεί στο ακέραιο. Πρέπει να κατεδαφιστεί το παλιό νοσοκομείο, κανείς δεν μπορεί επιστημονικά να έχει άλλη άποψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου που θα γίνει μέσω εθνικών πόρων θα προχωρήσει η ανέγερση στο χώρο ενός Κέντρου Υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ εκεί θα γίνει και η στέγαση των κεντρικών γραφείων του ΕΚΑΒ Χανίων. Η παρέμβαση αυτή θα γίνει με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Το παλαιό νοσοκομείο Χανίων καταλαμβάνει σήμερα μια πολύ μεγάλη έκταση και έχει μετατραπεί σε ερείπιο. Η κατεδάφισή του, σύμφωνα με τη σύμβουλο του υπουργού υγείας Λιλή Καραβία είναι επιτακτική ανάγκη.

«Είναι μια όχληση όχι μόνο αισθητική αλλά και ουσιαστική. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι γης, δέκα στρέμματα, που μπορεί να γίνει ένας πολύ μεγάλος χώρος πρασίνου για τα Χανιά, αλλά και να φτιάξουμε αυτή τη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ένα κέντρο υγείας και εκεί μπορεί να συμπεριλάβουμε και τη διοικητική δομή του ΕΚΑΒ», δήλωσε.

Για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, το θέμα θα έλθει πολύ σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων που θα κληθεί να εγκρίνει την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου αλλά και την παραχώρηση του χώρου στη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων, ώστε να έχει την δυνατότητα παρέμβασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα