Σίλβιο: Τέρμα οι φόροι για το σπίτι μας - και επιστροφή των φόρων που πληρώθηκαν!

«Θα καταργήσω τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το σπίτι ιδιοκατοίκησης» είπε σήμερα σε ομιλία του στο Μιλάνο ο Καβαλιέρε αναγνωρίζοντας ότι «μέσα σε ένα χρόνο, ευθύνεται για την απώλεια 360.000 θέσεων εργασίας».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η Κεντροδεξιά υπερισχύσει στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 21 στο 22%. Επίσης, τόνισε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος στις μεγάλες περιουσίες και αναγνώρισε
ότι το Δημόσιο πρέπει να επιταχύνει την πληρωμή των χρεών τους προς ιδιώτες, προς επιχειρήσεις που κερδίζουν εργολαβίες.

Ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε, όμως, και την «πρόταση σοκ» που είχε προαναγγείλει: «στο πρώτο μας υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε την επιστροφή του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωσαν το 2012 οι πολίτες, για το σπίτι που χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Θα δώσουμε στους πολίτες μετρητά χρήματα ή θα μπορέσουν να λάβουν τα ποσό με τραπεζικό έμβασμα, μέσα σε ένα μήνα», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ. Μπερλουσκόνι εκτιμά ότι η αξία της κίνησης αυτής, αγγίζει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χρηματική κάλυψη θα μπορέσει να βρεθεί μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό βουλευτών, γερουσιαστών, περιφερειακών συμβούλων.

«Θα υπογράψουμε, επίσης, συμφωνία με την Ελβετία, για την φορολόγηση των καταθέσεων ιταλών πολιτών στην χώρα αυτή».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, οι φοροεισπράξεις, την πρώτη χρονιά, με τις διάφορες «συμβιβαστικές συμφωνίες» με τους ιταλούς αυτούς καταθέτες, θα αγγίξουν τα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, και στην συνέχεια, για κάθε έτος, τα πέντε δισεκατομμύρια.

«Είναι ο κατάλληλος, θεμέλιος λίθος για να περάσουμε από την δίνη της ύφεσης και της κρίσης, σε μια νέα φάση ανάπτυξης», ολοκλήρωσε ο «Καβαλιέρε».
Keywords
Τυχαία Θέματα