Σημαντικές συνεργασίες του "Festival Μηδέν"

Πλούσια δραστηριότητα με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει να επιδείξει το «Festival Μηδέν». Το φεστιβάλ βιντεο-τέχνης της Καλαμάτας, με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της τέχνης του βίντεο και των νέων μέσων, συνεχίζει να διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών του, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αποτελώντας πλέον σταθερή αναφορά για τη σύγχρονη βιντεο-τέχνη.

Το «Μηδέν» μετά τις προβολές στον πολυχώρο τέχνης Openshowstudio στην Αθήνα
ταξίδεψε ως συνεργάτης του φεστιβάλ Cologne OFF στην πόλη Szczecin της Πολωνίας, παρουσιάζοντας το περασμένο Σάββατο την ενότητα «Less-Time-Less».

Το «Festival Μηδέν» το προσεχές Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου έχει προγραμματισμένες προβολές σε Ιταλία και Ουκρανία.

Στην Ιταλία έχει προσκληθεί και θα παρουσιάσει μια ενότητα προβολών με Έλληνες βιντεοκαλλιτέχνες στο πλαίσιο ενός αφιερώματος σε 3 αντιπροσωπευτικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ video art (Festival Μηδέν / Ελλάδα, Optica / Ισπανία και Red Nomade / Ισπανία) που θα πραγματοποιηθεί σαν ειδική εκδήλωση για τη Νύχτα των Μουσείων στο Fondazione Puglisi Cosentino, της Κατάνια στη Σικελία, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα

Το ίδρυμα που επικεντρώνεται στη μοντέρνα και κυρίως τη σύγχρονη τέχνη, στεγάζεται σε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαρόκ κτίρια της Σικελίας, το Palazzo Valle στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο αίθριο του συγκροτήματος δεσπόζει ένα εντυπωσιακό γλυπτό του σπουδαίου Γιάννη Κουνέλη, από τη μόνιμη συλλογή του ιδρύματος.

Την ίδια μέρα ξεκινάει στην πόλη Ukrainka της Ουκρανίας το διήμερο φεστιβάλ «VAU Fest» (International Short Film and Video Art Festival), στα πλαίσια του οποίου το ΅'ΑFestival Μηδέν'Α'Α θα παρουσιάσει, ύστερα από πρόσκληση, την ενότητα βιντεο-τέχνης «Upstream Eyeglasses».

Το «VAU Fest», πραγματοποιείται φέτος για 2η φορά και είναι αφιερωμένο στους πρωτοπόρους της αβάν-γκαρντ τέχνης και κινηματογραφίας Μαρσέλ Ντισάν, Μαν Ρέι, Ρενέ Κλέρ και Λουί Μπουνιουέλ, με έμφαση στις πρώτες πειραματικές ταινίες τους, στρέφοντας το ενδιαφέρον στον πειραματικό κινηματογράφο του παρελθόντος, αλλά και στη σύγχρονη παραγωγή.

Το «Festival Μηδέν» ολοκληρώνει τον κύκλο των προβολών του για τον μήνα Μαΐο στην Κέρκυρα, όπου συνεργάζεται και φέτος με το «Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι» του νησιού στο δεύτερο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, παρουσιάζοντας την ενότητα «Just a Cause».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι σ'Α αυτό το πλαίσιο ανταλλαγής τάσεων και ιδεών το «Festival Μηδέν», θα φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά φεστιβάλ στην έβδομη κατά σειρά διοργάνωση που ετοιμάζει τον προσεχή Ιούλιο στην Καλαμάτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα