Σκοτώθηκαν δυο σπουδαία παλικάρια - φωτογράφοι παγκόσμιας κλάσης στη Λιβύη


Το ρεπορτάζ που ακολουθεί το έδωσε το πρωί στο Mega ο Μιχ.Ιγνατίου: «Η πρώτη είδηση που έχουμε είναι η τραγική απώλεια δύο διάσημων φωτογράφων στη Μιζουράτα της Λιβύης, του Τιμ Χεθέρινγκτον και του δικού μας, του Κρις Χόνδρος. Ηταν δύο παλλικάρια, που κάλυψαν όλους τους πολέμους τα τελευταία 15 χρόνια. Βραβευμένοι και οι δύο, ο Τιμ προτάθηκε για όσκαρ,
ο Κρις είχε προταθεί για Πούλιτζερ φωτογραφίας και πήρε την δεύτερη θέση.
Ο Κρις, που λάτρευε το σκάκι και την όπερα, είχε πρόσφατα αρραβωνιαστεί με την αγαπημένη του Χριστίνα και στους φίλους του έλεγε πως ήθελε ένα παιδί τώρα που ήταν νέος. Εφυγε στα 41 του χρόνια. Ο πατέρας του είναι Ελληνας και η μητέρα του Γερμανίδα.
Ο Κρις είχε αλλάξει τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών για τον πόλεμο στο Ιράκ όταν δημοσίευσε εκείνη την φοβερά καταθλιπτική φωτογραφία του πεντάχρονου κοριτσιού με τα χεράκια του βαμμένα από το αίμα της μητέρας του και του πατέρα του, που είχαν σκοτωθεί λίγα λεπτά πριν την λήψη της φωτογραφίας από Αμερικανούς στρατιώτες. Πίστευε στη δύναμη της φωτογραφίας. Μία άλλη δική του φωτογραφία ήταν τα παιδάκια-στρατιώτες στην Λιβερία. Η ειρωνία είναι ότι χθες που σκοτώθηκε, οι φωτογραφίες που είχε βγάλει την Τρίτη ήταν στις πρώτες σελίδες πολλών εφημερίδων. Οπως και αυτές που είχε βγάλει χθες πριν σκοτωθεί είναι πρωτοσέλιδες στις αυριανές εφημερίδες.
Να ευχηθούμε στους συγγενείς τους κουράγιο και υπομονή σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Οι σοροί των δύο φωτογράφων μεταφέρονται αυτή την ώρα στην Βεγγάζη με το ελληνικό πλοίο Ιόνιαν Σπίριτ».
Δείτε εδώ το βιογραφικό του και εδώ τις φωτογραφίες του.
Keywords
Τυχαία Θέματα