Στην Κορίνθου-Πατρών τα περισσότερα τροχαία

Αποδίδουν τα μέτρα της Τροχαίας για τον περιορισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών. Ο "φόρος του αίματος" ωστόσο συνεχίζεται και φαίνεται πως η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών εξακολουθεί να είναι ο δρόμος, στον οποίο συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα σε Εθνικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, "από τις δράσεις που αναπτύσσουν οι ανωτέρω υπηρεσίες Τροχαίας υπήρξε σημαντική μείωση των
θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και των παθόντων κατά το έτος 2010, σε σύγκριση με το 2009". Ειδικότερα, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, κατά το έτος 2010 συνέβησαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 11 νεκρούς, έναντι 21 θανατηφόρων ατυχημάτων με 32 νεκρούς το 2009.

Ο κ. Παπουτσής ενημερώνει πάντως ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Κορινθίας και της Αχαϊας, για την εντατικοποίηση των ενεργειών τους, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Σε καθημερινή βάση διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι, τόσο σε κατάλληλα επιλεγμένα σημεία όσο και εν κινήσει, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, την ίδια ώρα που προβλέπεται να αυξηθούν τα διόδια κατά 50% το επόμενο τετράμηνο και ενώ το έργο έχει καθυστερήσει ήδη δύο χρόνια και συνεχίζει να εκτελείται με ρυθμούς χελώνας και με μικρά εργοτάξια.
Keywords
Τυχαία Θέματα