Στο Ντάργουιν τα συνέδρια των κυπριακών κοινοτήτων

Στο Ντάργουιν, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, θα διεξαχθούν το τριήμερο 6-8 Μαΐου τα ετήσια συνέδρια της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, της ΠΑΣΕΚΑ και της Νεολαίας.

"Στα 41 χρόνια της Ομοσπονδίας είναι η πρώτη φορά που τα συνέδρια γίνονται στο Ντάργουιν και αυτό έχει την συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία του", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αλλά και πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Σίδνεϊ, Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε
ότι η έναρξη θα γίνει στο πολιτειακό Κοινοβούλιο.

Φιλοξενούσα αρχή των συνεδρίων θα είναι τοπική Κυπριακή Κοινότητα του Ντάργουιν, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Έβαν Φιτιρίκο.

Προβλέπεται να παραστούν οι ηγεσίες και τα συμβούλια των φορέων απ' όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή και του Ύπατου Αρμοστή, Ιωάννη Ιακώβου.

Πέρα από τα συνήθη θέματα σε τέτοια συνέδρια, αυτή τη φορά αναμένεται να γίνει συζήτηση και προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή υποδοχή του προέδρου Χριστόφια, που αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Πέραν αυτών, στην θεματολογία ξεχωρίζει κανείς την ενεργό δράση των κυπριακών φορέων για την ελληνομάθεια και ειδικά για τις προσεγγίσεις προς τις κυβερνητικές αρχές, ώστε η ελληνική γλώσσα να προσφέρεται ως μάθημα σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους, καθώς και οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες επαναπροσέγγισης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην Αυστραλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα