Συλλήψεις για σκάνδαλο υποκλοπών

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με την έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών προσωπικοτήτων από την εφημερίδα News of the World, το μεγαλύτερο ταμπλόιντ της Βρετανίας η οποία ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ. "Δύο άνδρες ηλικίες 50 και 42 ετών συνελήφθησαν αφού παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου", ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian
πρόκειται για τον Ίαν Έντμονσον, έναν αρχισυντάκτη της News of the World ο οποίος είχε απολυθεί τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι είχε πάρει μέρος στις τηλεφωνικές υποκλοπές χιλιάδων προσωπικοτήτων. Ο άλλος συλληφθείς είναι ο Νέβιλ Θέρμπερκ, ρεπόρτερ της ίδια εφημερίδας, σύμφωνα πάντα με την Guardian.

Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005. Η News of the World κατηγορείται ότι υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών καθώς και διασημοτήτων.

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης παραιτήθηκε τον Ιανουάριο ο Άντι Κόλσον διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το 2007 φυλακίστηκε ο συντάκτης της εφημερίδας που ήταν υπεύθυνος για το βασιλικό ρεπορτάζ.

Η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα