Ταμβακάκης: Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα οφέλη της πρότασής μας

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα οφέλη της πρότασής μας (για φιλική συγχώνευση Εθνικής-Alpha Bank) τόσο για τους μετόχους της Alpha Bank όσο και για τους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, ειδικά όσον αφορά τις σημαντικές συνέργιες που θα μπορούσαν να προκύψουν. Μάλιστα αγορές, οίκοι αξιολόγησης, εποπτικές αρχές καθώς και μέτοχοι συμφωνούν με την πεποίθησή μας αυτή, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος
της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Θωρούμε ότι πρωτοβουλίες τέτοιας εμβέλειας αποτελούν την μόνη αποτελεσματική απάντηση στη σημερινή ανάγκη για ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα θα ήταν ένα πρώτο βήμα απεξάρτησης από την κρατική χρηματοδότηση καθώς και από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις που γίνονται με βάση το αμοιβαίο συμφέρον προσφέρουν ένα ισχυρό πλαίσιο για την μεγιστοποίηση των οφελών που απορρέουν από τέτοιου είδους συναλλαγές ειδικά σε επίπεδο συνεργιών. Οι απόψεις μας για την αξία της πρότασής μας παραμένουν, δήλωσε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα