θα δικαστούν 6 για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Στη σύλληψη έξι ατόμων για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χαλκίδα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Οι συλληφθέντες αρχικά είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας, κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν ενώπιόν του, κατηγορούμενοι
για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, συγκεντρωμένοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική, στα πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εσωτερικών Αναστάσιου Γιαννίτση και των βουλευτών του νομού. Μετά τη ολοκλήρωση της τελετής, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ». Ανδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό, ενώ στη διάρκεια της τελετής σημειώθηκαν μεμονωμένες αποδοκιμασίες από ομάδα παρευρισκομένων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Aδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά τη λήξη της τελετής, ο πρόεδρος της ΝΔ, ευχήθηκε «καλή φώτιση σε όλους». «Να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Mε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και λιγοστό κόσμο, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνια στην πλατεία Δεξαμενής, στην Αθήνα. Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστή παρέμεινε η οδός Σκουφά καθ' όλη τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, αλλά και την ώρα της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Ε. Βόζενμπεργκ. Ολ. Κεφαλογιάννη και Πρ. Παυλόπουλος και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης.

Την ευχή να υπάρξει η δέσμευση όλων ότι «σε τέσσερις μήνες από τώρα η Ελλάδα θα έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ [EUR=X] και την Ε.Ε., σε μια εποχή δύσκολη» εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά το τέλος της τελετής αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. «Έχουμε πίστη ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων», πρόσθεσε.

«Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού και να λάμψει το πραγματικό φως της Ελλάδας», ευχήθηκε από την π
Keywords
Τυχαία Θέματα