Θα έλθουν βούλγαροι αστυνομικοί για να συμμαζέψουν την κατάσταση στην Ελλάδα!

Κλιμάκιο βούλγαρων αστυνομικών σχεδιάζεται να έλθει το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που κλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά από τους ειδικούς κάδους.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφορικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης, η δημοτική Αρχή έχει στείλει σχετικό αίτημα στο βουλγαρικό προξενείο της Θεσσαλονίκης,
ζητώντας να μεσολαβήσει στις Αρχές της γειτονικής χώρας. Και αυτό διότι κυκλώματα Βουλγάρων κλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί, τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε παράνομες μάντρες.

Η επαφή έγινε απευθείας μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του βουλγαρικού προξενείου, χωρίς να μεσολαβήσει το υπουργείο Εσωτερικών ή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «Ζητήσαμε να γίνει κάτι αντίστοιχο με τις μεικτές περιπολίες ελλήνων και βούλγαρων αστυνομικών, που περιπολούν το καλοκαίρι στις παραλίες της Ασπροβάλτας και τον χειμώνα στο χιονοδρομικό κέντρο στο Μπάνσκο», δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει στείλει έγγραφα στην Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, στα οποία περιγράφεται η δράση της «μαφίας με τα καροτσάκια». Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, σε ημερήσια βάση κλέβονται από τους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης έως και οκτώ τόνοι υλικά. Αυτά μεταφέρονται σε υπόγεια διαμερίσματα και αποθήκες και στη συνέχεια διανέμονται σε μάντρες ανακύκλωσης. «Εμείς με τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και τους επόπτες προσπαθούμε, αλλά δεν είμαστε χωροφύλακες ούτε μπορούμε να επέμβουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Ο ίδιος κάνοντας τον απολογισμό του προγράμματος ανακύκλωσης για το 2011, μετά την καταγγελία της σύμβασης του δήμου με τον ΟΤΑ Μείζονος και την υπογραφή νέας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τόνισε ότι η ανακύκλωση αυξήθηκε, γεγονός που συνεπάγεται μείωση των απορριμμάτων που οδηγήθηκαν στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης στους 15.700 τόνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα