Τι είχα Γιάννη, τι είχες πάντα...

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...»! Πάλι "κουκουλοφόροι" και ΜΑΤ στο ίδιο έργο "θεατές" στο κέντρο της Αθήνας. Ξύλο, (καρκινογόνα) δακρυγόνα,βρισιές, σπάσιμο μαρμάρων,φωτιές και άλλα τέτοια άκρως πολιτισμένα πράγματα...Κόντεψαν να κάψουν και ενα φυλάκιο των Ευζώνων μπροστά στο "έρημο" Αγνωστο Στρατιώτη της Ελλάδας! Πάντως η συγκέντρωση των διαμαρτυρομένων - ανεξάρτητα απο τα γνωστά και
ειωθότα έκτροπα - ήταν απο τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια (δείγμα της...απόγνωσης όλων). Πετροπόλεμος και σπασμένες βιτρίνες (κακόμοιροι καταστηματάρχες) είχαμε και στην Θεσσαλονίκη (μην λείψει ο μάρτης απο την...σαρακοστή). Οι σταθμοί του μετρό βέβαια στο κέντρο είναι κλειστοί.
Απο εκει και μετά:
Στην κινητοποίηση μετείχαν και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΒΕΕ (βιοτέχνες - έμποροι) με σύνθημα «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια μέρα, για να μη μας τα κλείσουν για πάντα» και κάλεσαν τους εμπόρους, καταστηματάρχες και βιοτέχνες να κλείσουν για μια ημέρα τα καταστήματά τους. Στο πλαίσιο αυτό θα είναι κλειστά και τα πρατήρια καυσίμων.

Αύριο, η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Οι υπόλοιπες απεργίες

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν, αφού δάσκαλοι και καθηγητές μετέχουν στη γενική απεργία, ενώ προσανατολίζονται και σε νέες πολυήμερες κινητοποιήσεις. Χθες, η ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ με πρόταση για νέα, τριήμερη, απεργία στις 24-25-26 Οκτωβρίου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει εισηγηθεί και απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα. Τα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Οι πανεπιστημιακοί μέσω της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας ΠΟΣΔΕΠ συμμετέχουν επίσης στις κινητοποιήσεις του διήμερου και εναπόκειται στο κάθε ίδρυμα να αποφασίσει τον τρόπο συμμετοχής του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εφοριακών, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιεί μέχρι τις 06.00 της Παρασκευής η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Για σήμερα και αύριο έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας. Συνεχίζεται και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ έως την Παρασκευή

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως αύριο. Με κατάληψη στον Αρειο Πάγο αλλά και σε δικαστήρια σε όλη τη χώρα συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι συμβολικά κατέλαβαν χθες για τρεις ώρες το υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στον χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση ενός γόνιμου διαλόγου».
Keywords
Τυχαία Θέματα