Τι θα γίνει στο μέλλον...

Το γερμανικό υπ. Οικονομικών παραπέμπει περαιτέρω αποφάσεις για την Ελλάδα στην αποτίμηση που θα κάνουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν της ΕΕ για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. "Οι τρεις αυτοί θεσμοί αναλύουν τακτικά τη βιωσιμότητα
του χρέους της Ελλάδας και από τις αναλύσεις αυτές εξαρτάται και τι θα γίνει στο μέλλον", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κραϊενμπάουμ, σχετικά με το ζήτημα της περαιτέρω επιμήκυνσης της αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων της βοήθειας προς την Ελλάδα που έθεσε ο υπ. Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ, ο κ. Κραϊενμπάουμ είπε ότι "αποφασιστικής σημασίας είναι να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και να διαμορφωθεί μια σταθερή βάση για τα δημοσιονομικά της χώρας. Ποια μέσα θα είναι τα ενδεδειγμένα, θα κριθεί από κοινού στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ της ΕΚΤ και της Κομισιόν", είπε ο Γερμανός εκπρόσωπος. Αρνήθηκε δε να σχολιάσει "μεμονωμένες τοποθετήσεις μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας", όπως χαρακτήρισε χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της ΚΟ της Χριστιανικής Ένωσης Μίχαελ Μάιστερ, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο να αποφασιστεί τώρα και όχι το 2012 επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων για τη βοήθεια στην Ελλάδα συνδέοντας μια τέτοια απόφαση με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της Ελλάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα