Το 2012 θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη

"Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς και αξιοποιούνται για ένα καλύτερο αύριο", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι "στεκόμαστε στα πόδια μας και συνεχίζουμε τη συλλογική μας προσπάθεια"

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι "ήδη τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το βαθύτερο σημείο της υφεσιακής πορείας της οικονομίας ανήκει στο παρελθόν", ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τρίμηνο με το τρίμηνο έχει αρχίσει και βελτιώνεται από τα μέσα του 2010 και ότι αναμένεται να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς προς το τέλος του 2011.

Σημείωσε
δε ότι "βάσει σχεδίου, συντονισμένων προσπαθειών και μεθοδικής δουλειάς, το 2012 θα είναι η χρονιά που θα επανέλθουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη", παραπέμποντας σε "ενθαρρυντικά" στοιχεία επ' αυτού και ειδικότερα στην αύξηση των εξαγωγών κατά 40% το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Συνέπεια αυτού, είπε, είναι η σημαντική μείωση του εξωτερικού ελλείμματος της χώρας

"Αποδεικνύουμε πως όταν θέλουμε μπορούμε", τόνισε και πρόσθεσε πως όταν το κράτος διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και τη βούληση οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται θετικά, εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και τις μετατρέπουν σε πρόοδο και ανάπτυξη.

"Έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης με συγκεκριμένη στόχευση, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ποιότητας των προϊόντων μας, με μια ανάπτυξη βιώσιμη και στοχευμένη σε διαφορετικό μοντέλο από εδώ και πέρα", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι παραμένει ο στόχος της κυβέρνησης να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές έως το τέλος του 2011, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι "δεν είναι θέμα δέσμευσης, είναι θέμα προοπτικής γιατί το χρονικό σημείο που θα βγούμε στις αγορές δεν εξαρτάται μόνο από εμάς". Επιπλέον, χαρακτήρισε ρεαλιστικό αυτόν τον στόχο της και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει όλες αυτές τις προϋποθέσεις ώστε αυτός να υλοποιηθεί.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά που φέρεται να έχει κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος σε σημερινή συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση δεν λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν θα πρέπει να απομονώνουμε ένα σημείο που πιθανόν να είπε κάποιος υπουργός, μέσα σε πολλά και σημαντικότατα που είπε ο κ. Λοβέρδος και επεσήμανε ότι οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν μια αγωνία τους -την οποία δεν μπορούμε να ποινικοποιούμε- και αντανακλούν πολλές φορές και την κοινή γνώμη.

Επιπλέον, είπε ότι το υπουργείο Υγείας πραγματικά προσφέρει πολύ μεγάλο έργο για τους πολίτες.

"Οι προσπάθειες της κυβέρνησης-συνέχισε- είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις κρίσεις, τις ανησυχίες και τις αγωνίες που εκφράζονται".

Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνηση, σε ένα πολύ ρευστό περιβάλλον όπου οι ανατροπές είνα
Keywords
Τυχαία Θέματα