Το ΝΑΤΟ δεν παίζει καλά το ρόλο του

Το ΝΑΤΟ δεν παίζει επαρκώς τον ρόλο του στη Λιβύη για την εξουδετέρωση των βαρέων όπλων των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι και την προστασία του άμαχου πληθυσμού, ειδικά στη Μιζουράτα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ στο Radio France
Info.

"Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο του. Ήθελε να αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων, το δεχθήκαμε. Πρέπει σήμερα να παίξει τον ρόλο του αποτρέποντας τη χρήση βαρέων όπλων που χρησιμοποιεί ο Καντάφι για να βομβαρδίζει τον πληθυσμό", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Όταν ερωτήθηκε εάν το ΝΑΤΟ κάνει αρκετά, ο Αλέν Ζιπέ απάντησε: "Όχι αρκετά...και θα το πούμε σήμερα στο Λουξεμβούργο" κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης "και την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώπιον της συνεδρίασης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στο Βερολίνο", στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών, δήλωσε ο Αλέν Ζιπέ.

"Το ΝΑΤΟ ας διαδραματίσει τον ρόλο του και ας προστατεύσει" τον πληθυσμό. Ας "εξουδετερώσει τα βαρέα όπλα που βομβαρδίζουν σήμερα την πόλη της Μιζουράτα", επανέλαβε.

"Κατά δεύτερον, πρέπει να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να αυξήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια" και εν τέλει "να αρχίσουμε μία πολιτική διαδικασία" για να τελειώσουμε με τον πόλεμο, είπε διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι το αντικείμενο της δεύτερης συνεδρίασης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη αύριο στη Ντόχα.

"Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε έναν εθνικό διάλογο ανάμεσα σε εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου..., την ηγεσία της λιβυκής κοινωνίας των πολιτών και όσους στην Τρίπολη αρχίζουν να παραδέχονται ότι δεν υπάρχει πραγματικά μέλλον με τον Καντάφι", κατέληξε ο Αλέν Ζιπέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα