Τρεις προτάσεις της Χρ. Αράπογλου

Τρεις προτάσεις για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το μεσημέρι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, ενόψει της τελικής πρότασης της κυβέρνησης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στις 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως είπε η κα Αράπογλου, σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΜ-Θ, η πόλη θα πρέπει να διατηρήσει σε λειτουργία και να αναδείξει το ιστορικό της κέντρο και αυτό θα το πετύχει με δίκτυα πεζοδρομήσεων, αναβάθμιση των ιστορικών αγορών και των όψεων των κτηρίων, καθώς και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου μνημείων.

Ως δεύτερη πρόταση ανέφερε πως θα πρέπει να διατηρηθεί η εικόνα της προσφυγικής Θεσσαλονίκης, με τα Καστρόπληκτα στην Ανω Πόλη και τα Απολυμαντήρια στην Καλαμαριά, ολοκλήρωσε δε τις προτάσεις με τη δημιουργία ενός νέου τοπόσημου στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα εξελιχτεί σε νέο σύγχρονο σύμβολο της πόλης και θα φιλοξενεί τη Συλλογή Κωστάκη.

"Στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνουν μεγάλα και εμπνευσμένα έργα. Τις τελευταίες 2,5 δεκαετίες εγκλωβιστήκαμε με το μετρό και την υποθαλάσσια, που και αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν», δήλωσε η κ.Αράπογλου.

Σχετικά με τη μετεγκατάστασης τη ΔΕΘ, η κα Αράπογλου ανέφερε πως ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι η Σίνδος, ενώ για τη συσσώρευση των σκουπιδιών υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις από τη διοίκηση του δήμου για να καθαρίσει η πόλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα