Πληθώρα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου- Ασκείται έφεση

10:53 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για αποφυλάκιση του ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση, που ελήφθη παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου σχολίασε με ανακοίνωσή της η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής και υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μία απόφαση «που γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας, αλλά και ευρύτερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». «Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρός του, Στέφανος Κασσελάκης, "χρέωσε" την απόφαση στην κυβέρνηση. Για "εργαλειοποίηση" της απόφασης για μικροπολιτικά οφέλη κάνει λόγο στην απάντησή της η κυβέρνηση. Αναμένεται έφεση Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας έχει ήδη αποφασίσει να ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, προκειμένου να αποτραπεί η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες. #Μιχαλολιάκος #χρυσή_αυγή
Keywords
Αναζητήσεις
plithora-antidraseon-gia-tin-apofylakisi-michaloliakou--askeitai-efesi.htm
Τυχαία Θέματα