Τριμερής συνάντηση Σερβίας-Κροατίας-Σλοβενίας

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, συναντάται σήμερα με τους πρωθυπουργούς της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ και της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ, στη σερβική πόλη Σμεντέρεβο. Πρόκειται για τη δεύτερη τριμερή συνάντηση των κ.κ. Τάντιτς, Παχόρ και Κόσορ, που είχαν συναντηθεί στην πόλη Πτούι της Σλοβενίας το Μάρτιο του 2010. Τότε είχε συμφωνηθεί να καθιερωθεί η τριμερής συνάντηση των ηγετών της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, ώστε με αποτελεσματικότερο τρόπο να επιλύονται ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο των σημερινών συνομιλιών θα βρεθεί η εντατικοποίηση
της διακρατικής συνεργασίας, η ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, καθώς και τα τρέχοντα διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, οι αναταραχές στο νότο της Μεσογείου επεκτείνονται με μεγάλη ταχύτητα και το θέμα αυτό δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Η συνάντηση στο Σμεντέρεβο θα είναι μια ευκαιρία, οι κ.κ. Τάντιτς, Κόσορ και Παχόρ να προβούν σε αποτίμηση των μέχρι στιγμής βημάτων στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας και να συζητήσουν για τα εμπόδια, τα οποία συναντούν οι επενδυτές.

Ο κ. Παχόρ, υπό το πρίσμα της ΕΕ, αναμένεται να εκφράσει την ικανοποίησή του για την έναρξη του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας.
Keywords
Τυχαία Θέματα