"Βοηθούν ευθέως τους αντικαθεστωτικούς"

Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Ατζνταμπίγια έπειτα από αεροπορική επίθεση των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Τρίπολης. "Αυτοί (οι δυτικές δυνάμεις) αναμείχθηκαν πάρα πολύ, επομένως οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ατζνταμπίγια σήμερα το πρωί", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις ότι βοηθούν ευθέως τους αντικαθεστωτικούς που αγωνίζονται κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Παράλληλα και εκπρόσωπος της λιβυκής εξέγερσης στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περάσει τώρα στην άμυνα, καθώς καταδιώκονται από τους εξεγερμένους από την Ατζνταμπίγια.

"Η Ατζνταμπίγια τελεί 100% υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας και καταδιώκουμε τις δυνάμεις του Καντάφι στο δρόμο προς τη Μπρέγκα, 75 χιλιόμετρα προς τα δυτικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα