Βρέθηκαν μολότοφ σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

Τρεις Χανιώτες , οι δύο ηλικίας 29 και ο τρίτος 40 ετών, συνέλαβε η αστυνομία ύστερα από έφοδο στα γραφεία του συνδέσμου φίλων του Παναθηναϊκού, στο κέντρο της πόλης. Όπως δήλωσε το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Παντελής Μουρτζανός, "μετά από πληροφορίες ότι στο σύνδεσμο υπήρχαν βόμβες μολότοφ, στις 8 το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση." Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερεις εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ),
αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες νερού με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής.
Ένα σωστικό καπνογόνο, ένα σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, ένα σφυρί-βαριοπούλα, ένας λοστός σιδερένιος, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκατοστών, ένα αυτοσχέδιο πιστόλι - στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων, ένα πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και ένα αυτοσχέδιο χωνί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προσήχθησαν είκοσι τέσσερα άτομα, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης μέσα στο σύνδεσμο και συνελήφθησαν τρεις από αυτούς για την κατοχή των αντικειμένων.
Οι υπόλοιποι είκοσι ένας, μεταξύ των οποίων δύο 17χρονοι, αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τους και δεν προέκυψε κατηγορία σε βάρος τους, αφέθησαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με τον διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, Αρτέμη Κουτσαφτάκη, οι αστυνομικοί για να μπουν στον σύνδεσμο ανέβηκαν στην ταράτσα από διπλανά σπίτια, καθώς στην είσοδο εσωτερικά και εξωτερικά υπήρχε ένα λουκέτο και μια σιδερένια βέργα.
Νωρίτερα στην περιοχή είχε δημιουργηθεί μικρή ένταση όταν οπαδοί της ΑΕΚ που επέστρεφαν από το κλειστό γυμναστήριο, όπου πραγματοποιήθηκες ο τελικός του κυπέλου στο χάντ μπολ ανδρών μεταξύ της ΑΕΚ και των Βριλησσίων, είχαν αντιπαράθεση με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου για να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό.
Keywords
Τυχαία Θέματα