Υψηλές οι τιμές των καυσίμων στη Βουλγαρία

Οι υψηλές τιμές των καυσίμων "πυροδοτούν" την άνοδο του πληθωρισμού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Συμεών Ντιάνκοφ, με αφορμή το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφηκε ο τρίτος υψηλότερος ρυθμός πληθωρισμού, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός τόνισε πως πέρα από τις τιμές των καυσίμων, μία άλλη παράμετρος που οδηγεί τον πληθωρισμό σε άνοδο, είναι και οι τιμές των τροφίμων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μείωση στις τιμές άλλων υπηρεσιών, σε διάφορους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, δεν είναι ικανή για να συγκρατήσει την ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στο θέμα ενός ενδεχόμενου "παγώματος" των τιμών των καυσίμων, διευκρίνισε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι εξέλιξη που θα προέλθει από αποφάσεις των εταιρειών που έχουν σημαντική παρουσία στην αγορά και όχι από την κυβέρνηση.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που οι τιμές των καυσίμων παραμείνουν για συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε καθορισμένα επίπεδα, τότε θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

Ο κ. Ντιάνκοφ συμπλήρωσε ότι η ιδέα για την υιοθέτηση ενός μνημονίου, το οποίο θα προβλέπει το "πάγωμα" των τιμών των καυσίμων προήλθε, αρχικά, από μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά.

Επίσης, είπε ότι σύντομα ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο τομέα, θα συζητήσει πακέτο μέτρων για τη μείωση των τιμών των καυσίμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα