H Google τιμά το μεγάλο Μαρκ Τουαίην

11:21 30/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο εορτασμού των 166 χρόνων από τη γέννηση του Μαρκ Τουαίην η Google του αφιέρωσε ένα τεράστιο λογότυπο που απλώνεται σε όλο το πλάτος της οθόνης. Ο Μαρκ Τουαίην, εμπνευστής των περιπετειών του Τομ Σόγιερ και του Χάκλμπερι Φιν, γεννήθηκε
στις 30 Νοεμβρίου 2011, πριν από 166 χρόνια.

Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα. αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πριν ξεκινήσει το λογοτεχνικό του έργο έγραφε για την εφημερίδα του αδελφού του, την "Hannibal Journal". Αργότερα εργάστηκε ως πηδαλιούχος στα ποταμόπλοια του Μισσισσιππή, πριν μετακομίσει στα Δυτικά με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 1861.

Εκεί εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως χρυσοθήρας, πριν αναλάβει ξανά τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα. Στις 3 Φεβρουαρίου 1863 έγραψε για πρώτη φορά με το ψευδώνυμο Μάρκ Τουαίην.

Μετά το γάμο του με την Ολίβια (Λίβυ) Λάγκντον εγκαταστάθηκε στο Κονέκτικατ, όπου έγραψε τις «Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» (1876) και τις «Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν» (1884).

Ταξίδεψε στην Ευρώπη και δοκίμασε τη τύχη του ως επιχειρηματίας. Στην ιδιωτική του ζωή είχε κάποιες ατυχίες, καθώς τόσο η γυναίκα του όσο και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του πέθαναν πριν από αυτόν.

Ο Μαρκ Τουαίην πέθανε στις 21 Απριλίου 1910.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα