PROFILE: Άνοδος σε καίρια οικονομικά μεγέθη για το 2011

09:12 30/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Με διψήφια ποσοστά ανόδου σε ζωτικά οικονομικά μεγέθη, έκλεισε το έτος 2011 ο όμιλος PROFILE παρά την μικρή μείωση του κύκλου εργασιών που προέκυψε ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε μικρή υποχώρηση της τάξεως του 8,6% απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης της εσωτερικής αγοράς, διαμορφούμενος σε €10,1 εκατ. για το 2011 από €11 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του
2010.

Ο περιορισμός της μείωσης στον κύκλο εργασιών επετεύχθη με προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία των προσφερόμενων λύσεων, που προσέλκυσε νέους πελάτες εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €1,98 εκατ. από €1,01 εκατ., αύξηση της τάξεως του 95,23% ενώ το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €534 χιλ. από €331 χιλ. το 2010. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €173 χιλ., από €84 χιλ. το 2010. Τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε €304 χιλ. το έτος, από €151 χιλ. πέρυσι, ως αποτέλεσμα και της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Ο όμιλος εξακολουθεί να εμφανίζει υψηλά διαθέσιμα της τάξεως των €4,3 εκατ. και χαμηλό δανεισμό ύψους €4,6 εκατ. μειωμένο κατά 16%, εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €9,1 εκατ. από €9,9 εκατ. ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα €1,7 εκατ. από €917 χιλ. αύξηση της τάξεως του 83,91%. Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €470 χιλ. από €393 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε €196 χιλ.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην υλοποιούμενη στρατηγική του ομίλου που επενδύει στην ανάπτυξη και διαφοροποίηση των προϊόντων του, ανταποκρινόμενος ανταγωνιστικά στις προκλήσεις της διεθνούς χρηματοοικονομικής αγοράς, όπου και δραστηριοποιείται.

Στo πλαίσιo της στρατηγικής αυτής εντάσσεται η πρόσφατη επέκταση και ίδρυση γραφείων σε σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα όπως Γενεύη, Ντουμπάι και Λονδίνο αλλά και η εντατικοποίηση των ενεργειών προβολής και προώθησης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

Η δύσκολη διεθνής συγκυρία, επιτάσσει ολοένα και μεγαλύτερη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει η πληροφορική.

Στο πλαίσιο αυτό η PROFILE απευθύνεται σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων και οι οποίοι αναζητούν αξιόπιστες αλλά και καινοτόμες εφαρμογές που βελτιώνουν τις εργασίες τους, εξοικονομούν χρόνο και κόστος και κυρίως προσφέρουν ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Ήδη, οι στοχευμένες προσπάθειες προσωπικού και διοίκησης οδήγησαν στην ανάληψη σημαντικών έργων σε γνωστούς χρηματοοικονομικούς ομίλους, με βάση ολοκληρωμένα προϊόντα όπως το IMSplus, το FMS, κ.α.

Ταυτόχρονα, η PROFILE παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στον εγχώριο Δημόσιο τομέα, εκτιμώντας ότι θα
Keywords
Τυχαία Θέματα