Ευρωκώδικες στην πράξη, ένας πρακτικός οδηγός-βιβλίο από την ACE-Hellas

07:21 13/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Το βιβλίο με τίτλο «Ευρωκώδικες, Αντισεισμικός Σχεδιασμός – Από τη θεωρία στην πράξη», του Γιώργου Τσιαμτσιακίρη, Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ είναι άμεσα διαθέσιμο από την ACE-Hellas, ενώ σύντομα θα διατίθεται και από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Το βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα, αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για τη νέα νομοθεσία, όπως ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2011, για τις δομοστατικές μελέτες τεχνικών έργων και έργων πολιτικού μηχανικού.


Τα δε 10 βασικά πρότυπα των ευρωκωδίκων που αποτελούν τη νομοθεσία, θα εφαρμόζονται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αρχές του 2012, αντικαθιστώντας τους Εθνικούς κανονισμούς κάθε χώρας (αντισεισμικό κανονισμό, κανονισμό σκυροδέματος, κλπ.).

Το βιβλίο «Ευρωκώδικες, Αντισεισμικός Σχεδιασμός – Από τη θεωρία στην πράξη» (ISBN 978-960-93-3307-8) αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναλυτική αναφορά στη νομοθεσία και τη θεωρία των Ευρωκωδίκων, ενώ στο δεύτερο εξηγείται πως αυτή η νομοθεσία εφαρμόζεται στο πρόγραμμα στατικής και δυναμικής ανάλυσης κατασκευών Scada Pro της ACE-Hellas.

Στις 350 σελίδες του βιβλίου δίνονται παραδείγματα από πραγματική μελέτη, 3D εικόνες για ευκολότερη κατανόηση των κανονισμών, συγκεντρωτικοί πίνακες με τη νέα νομοθεσία καθώς και κείμενα από τα εθνικά προσαρτήματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Ένα πολύ χρήσιμο multimedia CD με μαθήματα στους Ευρωκώδικες συνοδεύει την έκδοση.
Ο συγγραφέας, Γιώργος Τσιαμτσιακίρης, απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος και εισηγητής σε δεκάδες ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα την Κύπρο και την Ιταλία, που πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή των Ευρωκωδίκων υπό την αιγίδα του ΤΕΕ ή Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών.

Είναι ιδρυτής της εταιρίας ERGOCAD η οποία έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών τεχνικών έργων και Διευθυντής του τμήματος CAD της εταιρίας ACE-Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ACE-Hellas και τα προϊόντα της, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ace-hellas.gr.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Αναζητήσεις
ευρωκώδικες σε βιβλιο, αντισεισμικα κτιρια απο οπλισμενο σκυροδεμα (ειδικη εκδοση)
Τυχαία Θέματα