Η Cisco και η Living PlanIT ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους

04:30 24/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Cisco και η Living PlanIT ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας και την υπογραφή μίας συμφωνίας–πλαισίου με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων διαχείρισης της πόλης, μέσω της χρήσης τεχνολογίας δικτύωσης, και τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης σε ένα αστικό περιβάλλον.

Η συνεργασία ανάμεσα στη Cisco και στη Living PlanIT βασίζεται σε ένα κοινό όραμα αναμόρφωσης κοινοτήτων και
επιτάχυνσης της καινοτομίας στο αστικό περιβάλλον.

Στόχος της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι να γίνει η PlanIT Valley, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Paredes στη Βόρεια Πορτογαλία, η μεγαλύτερη περιοχή βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης, αναπτύσσοντας λύσεις Cisco Smart+Connected Communities.

Η Living PlanIT ονόμασε τη Cisco master planner στον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την PlanIT Valley. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Living PlanIT στην τεχνολογία δικτύωσης της Cisco. Αποτέλεσμα της σημερινής ανακοίνωσης είναι ότι οι δύο εταιρείες προχωρούν ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μίας ζώνης καινοτομίας και ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην PlanIT Valley στην πόλη Paredes.

Αρχικά, η Living PlanIT θα συνεργαστεί με τον τομέα υπηρεσιών (services organization) της Cisco για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εφαρμογή της τεχνολογίας Smart+Connected Communities στην PlanIT Valley. Μόλις σχεδιαστεί η αρχιτεκτονική, η Living PlanIT θα συνεργαστεί με τις ομάδες και τους συνεργάτες της Cisco για την υλοποίηση μίας υποδομής δικτύου που βασίζεται σε τεχνολογία της Cisco ως πλατφόρμα για αστική βιωσιμότητα στην PlanIT Valley.

Οι εταιρείες θα εργαστούν για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κέντρου Καινοτομίας στην PlanIT Valley, το οποίο θα εξυπηρετήσει δύο σκοπούς: Κατ’ αρχάς, θα προσφέρει δυνατότητες έρευνας κοντά στις εγκαταστάσεις υλοποίησης για ανάπτυξη λύσεων σε πραγματικό χρόνο, και δεύτερον θα λειτουργεί ως κέντρο παγκόσμιας τεχνογνωσίας, εφαρμόζοντας συνεργατική και δικτυακή καινοτομία ως βάση για άλλα projects σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα προτεινόμενη εγκατάσταση έρευνας αναμένεται να εξετάσει με ποιον τρόπο ένα συνδεδεμένο δίκτυο αισθητήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση κτιρίων και ενέργειας, ηλεκτρικών οχημάτων, παρακολούθηση έξυπνου δικτύου και έξυπνη μέτρηση. Οι αισθητήρες μετρούν και ελέγχουν, μεταξύ άλλων, τη θερμοκρασία, τη δόνηση, πίεση, ισχύ, τον ήχο και το video.

Η PlanIT Valley αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας χρήση Internet Protocol (IP) για σύνδεση στα αποκαλούμενα «έξυπνα αντικείμενα», στα οποία περιλαμβάνονται κάμερες και συσκευές που διαθέτουν δυνατότητα video, τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο όγκο διακίνησης video στο δίκτυο.

Οι μηχανικοί θα εξετάσουν πιθανόν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πόρων ενέργειας στην έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης στην πόλη. Η Cisco θα εξετάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα αυτοκινήτων της Living Plan
Keywords
Τυχαία Θέματα