Η HP ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα

00:21 24/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Η HP ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του χρηματοοικονομικού έτους 2011, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2011.
«Η HP έχει τη σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσει περαιτέρω την παγκόσμια ηγετική της θέση στους τομείς του hardware, του λογισμικού και των υπηρεσιών, τις ισχυρές της σχέσεις με τους πελάτες και την κατοχυρωμένη πνευματική της ιδιοκτησία», δήλωσε η Meg Whitman, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HP.

«Στο χρηματοοικονομικό έτος 2012, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις θεμελιώδεις δραστηριότητες μας, προχωρώντας σε συνετές επενδύσεις
και υλοποιώντας τις δράσεις μας με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια», συμπλήρωσε.

«Παρότι το χρηματοοικονομικό έτος 2011 αποδείχθηκε μια χρονιά με πολλές προκλήσεις, τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 7%.

Ακόμη, η ταμειακή ροή από λειτουργικές δραστηριότητες έφτασε στα $12,6 δισ.», σημείωσε η Cathie Lesjak, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Γενική Οικονομική Διευθύντρια της HP. «Καθώς μπαίνουμε στο χρηματοοικονομικό έτος 2012, παραμένουμε προσεκτικοί, αλλά και σταθερά εστιασμένοι στην επίτευξη των εκτιμήσεων μας ως προς τα κέρδη και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας», συμπλήρωσε.

Για το σύνολο του χρηματοοικονομικού έτους 2011, τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές καθαρά έσοδα ανήλθαν στα $127,2 δισ., ενισχυμένα κατά 1% σε σχέση με πέρσι (1% πτώση έπειτα από την προσαρμογή για συναλλαγματικές διαφορές). Τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα $9,7 δισ., ενώ τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα $3,32, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

Τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές καθαρά έσοδα ανήλθαν στα $127,4 billion, ενισχυμένα κατά 1% σε σχέση με πέρσι (1% πτώση έπειτα από την προσαρμογή για συναλλαγματικές διαφορές).

Τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα $13,8 δισ., ενώ τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα $4,88, ενισχυμένα κατά 7% συγκριτικά με το προηγούμενο χρηματοοικονομικό έτος.

Στα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές καθαρά έσοδα ανήλθαν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα $0,2 δισ., τα οποία προήλθαν από την αφαίρεση μεγεθών που επηρεάζουν τα έσοδα.

Τα προαναφερθέντα μεγέθη σχετίζονται με προγράμματα παροχής κινήτρων για πωλήσεις – τα οποία υλοποιήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους – και συνδέονται με την επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της HP στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα webOS.

Στα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές καθαρά και λειτουργικά κέρδη δεν περιλαμβάνονται μετά φόρων κόστη ύψους $3,3 δισ. (ή $1,56 ανά απομειωμένη μετοχή), τα οποία αφορούν την επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της HP στις συσκευές με λειτουρ
Keywords
Τυχαία Θέματα