iCloud: το "πανέξυπνο" σύννεφο της Apple

07:20 7/6/2011 - Πηγή: PC Nea
H χθεσινή παρουσίαστη του iCloud στο WWDC έγινε από τον ίδιο τον Steve Jobs. To iCloud συγχρονίζει σχεδόν όλα τα δεδομένα ενός χρήστη ανάμεσα στις συσκευές του - αλλά εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος γι' αυτό. Και προσφέρει γι' αυτό το σκοπό 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.

Όταν αγοράζει κανείς ένα τραγούδι στον υπολογιστή του, μπορεί δευτερόλεπτα αργότερα
να το ακούσει και στο iPhone του. Και όταν δημιουργείτε μια επαφή με το κινητό σας ενώ είστε καθ' οδόν τότε αυτή είναι διαθέσιμη αυτόματα και στον Mac του σπιτιού σας.

Kαθώς το iCloud παίρνει ένα backup όλων των apps και άλλων πληροφοριών οι πελάτες που αγοράζουν ένα νέο iPhone απλά χρειάζεται να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους για να φορτώσει το σύννεφο της Apple όλα τα δεδομένα στη νέα συσκευή.

Αλλά και έγγραφα συγχρονίζει το iCloud: μπορείτε, για παράδειγμα, να συνεχίσετε τη συγγραφή του διπλωματικής εργασίας σας στο iPhone ενώ είστε στο δρόμο και μόλις φθάσετε στο σπιτι να δείτε τις αλλαγές στο έγγραφο του υπολογιστή σας.

Οι προγραμματιστές που λαμβάνουν μέρος στο WWDC χαίρονται και για ένα άλλο πράγμα: η Apple ανοίγει το iCloud για τα άλλα προγράμματα - τα οποία μπορούν μέσω των APIs να αποκτήσουν πρόσβαση στην έξυπνη μνήμη της Apple.
Keywords
Τυχαία Θέματα