Σημαντική διάκριση για την Fujitsu

05:50 6/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Fujitsu συμπεριελήφθηκε στις λίγες εταιρείες τις οποίες προσκάλεσε η Forrester Research, Inc. να συμμετάσχουν στην έκθεσή της για το Μάρτιο 2011 The Forrester Wave: Παγκόσμια ανάθεση υποδομής πληροφορικής, για το 1ο τρίμηνο του 2011. Στην αξιολόγηση αυτή, η Fujitsu αναφέρθηκε ως εταιρεία με σημαντικές επιδόσεις
στην εξωτερική ανάθεση υποδομής πληροφορικής.

Η Forrester διεξήγε αξιολογήσεις προμηθευτών για 19 συμμετέχοντες και πήρε συνεντεύξεις από 86 προταθέντες πελάτες για την έκθεση 36 κριτηρίων για τους προμηθευτές διαχείρισης παγκόσμιας υποδομής πληροφορικής. Οι οργανισμοί ταξινομήθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: Leader (ηγέτες), Strong Performer (εταιρείες με σημαντικές επιδόσεις), Contender (πολλά υποσχόμενες) και Risky Bet (σε κίνδυνο), ενώ αξιολογήθηκαν και βάσει της παρουσίας τους στην αγορά.

Στην έκθεσή της, η Forrester σχολίασε ότι η Fujitsu διαθέτει “ισχυρή συνολική παρουσία στην αγορά, καθώς και ισχυρές δυνατότητες στη συμβουλευτική”. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση “οι προσφερόμενες λύσεις της χαρακτηρίζονται επίσης από ένα ισχυρό μοντέλο παγκόσμιας διανομής και από γερή κατανομή της πελατειακής βάσης της”.

Μια από τις πιο σημαντικές συνολικές τάσεις, τις οποίες παρατήρησε η Forrester στο πλαίσιο της έκθεσης, ήταν η σημασία των υπηρεσιών υποδομής σε περιβάλλον cloud. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “Οι υπηρεσίες cloud, όπως το infrastructure-as-a-service, συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αγορά, ωστόσο οι περισσότερες από τις τρέχουσες δραστηριότητες σχετίζονται με ιδιωτικές λύσεις cloud αφοσιωμένες σε μεμονωμένους πελάτες.” Επιπλέον, οι στρατηγικές cloud παρέχουν “ευκαιρίες για γιγαντιαία άλματα” για τους προμηθευτές λύσεων διαχείρισης υποδομής πληροφορικής.

Όπως δήλωσε ο Andre Kiehne, Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών, Fujitsu CEMEA&I (Κεντρικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ινδίας), “Αναμφίβολα η αγορά εξωτερικής ανάθεσης υποδομής πληροφορικής είναι σήμερα ανταγωνιστική αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστική. Η Forrester αναφέρει πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,1% της αγοράς δραστηριοτήτων υποδομής πληροφορικής για το 2011 και είμαι πεπεισμένος ότι τα περιβάλλοντα cloud θα διαδραματίσουν σημαντικό σχετικό ρόλο. 


Τα περιβάλλοντα cloud πλησιάζουν εντέλει στην ωριμότητά τους φέτος και το γεγονός ότι η Forrester θεωρεί κι αυτή πολύ σημαντικές τις υπηρεσίες υποδομών cloud είναι ασφαλώς θετικό. Πρόκειται για μια περιοχή για την οποία η Fujitsu δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ επενδύουμε 1,2 δις δολάρια Η.Π.Α. στις υπηρεσίες cloud.”

Η αναφορά κάνει συγκεκριμένη αναφορά στις δυνατότητες cloud της Fujitsu, δηλώνοντας ότι κατέχει “…πολλά υποσχόμενη θέση σε ό,τι αφορά τις προσφορές infrastructure-as-a-service …[και] πλεονέκτημα σε ένα ευρύ φάσμα από κατηγορίες υπηρεσιών, μεταξύ άλλων επιτραπέζιων υπολογιστών, επιδαπέδιων υπολογιστών, κέντρου υποστήριξης και διαχείρισης κέντρου δεδομένων.”

Ο Andre Kiehne συνέχισε: “Πιστεύουμε ότι η ταξινόμησή μας
Keywords
Τυχαία Θέματα