17χρονος Ανέστης: Πήγα εκεί, έδωσα τις πρώτες βοήθειες στο μωρό και ανάπνευσε

O  17χρονος μαθητής Ανέστης Καρακολίδης, μίλησε για την εμπειρία που είχε τον περασμένο Μάιο σώζοντας ένα παιδί που κινδύνεψε από πνιγμό καθώς και την σχέση που έχουν σήμερα.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, τίμησε χθές 5/7 τον 17χρονο μαθητή Ανέστη Καρακολίδη με Μετάλλιο Αξίας και Τιμής Γ΄ τάξης, σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι, ο 17χρονος Ανέστης, δήλωσε πως «Νιώθω μια μεγάλη χαρά, είναι ένα βραβείο που δε δίνετε εύκολα. Μέσα σε ένα μήνα πήρα διάφορες βραβεύσεις.»

Σχετικά

με το περιστατικό ο 17χρονος Ανέστης, ανέφερε ότι «ήμουν σπίτι γιατί προετοιμαζόμουν για τις εξετάσεις και έτυχε να ακούσω φωνές, φώναζε η μητέρα του παιδιού και ξύπνησα γιατί κοιμόμουν για να δω τι γίνεται. Πήγα εκεί, έδωσα τις πρώτες βοήθειες στο μωρό και ανάπνευσε.

Εκεί βρίσκονταν 15 άτομα και έβλεπαν χωρίς να κάνουν τίποτα, δε γίνεται αυτό. Εγώ δεν ξέρω πως αντέδρασα έτσι, πιστεύω ότι λόγω των μαθημάτων που έκανα στον όμιλο ναυαγοσωστικής στην Αμμοχώστου με τον Ευαγόρα, με τους καθηγητές στο σχολείο και τους εκπαιδευτές  τα έκανα όλα σωστά βήμα προς βήμα, αυτό παίζει μεγάλη σημασία».

Προσθέτοντας πως «Εκείνη τη στιγμή λειτουργείς αντανακλαστικά αλλά αυτό οφείλεται στα μαθήματα. Η εκπαίδευση για ναυαγοσωστικά μαθήματα για την θάλασσα είναι πιο ανώτερη και εμβαθύνεις περισσότερο. Δεν περίμενα να χρειαστεί μόλις τελείωσα τα μαθήματα, αλλά ευτυχώς που πήγα και έκανα τα μαθήματα.  Από τον καιρό του σχολείου «ξύπνησα» και είδα ότι αυτή είναι μια ωραία δουλειά είπα να πάω να κάνω μια μικρή εκπαίδευση και να μάθω παραπάνω πράγματα».

Το θέμα του εξοπλισμού και της έλλειψης ναυαγοσωστών επιβεβαίωσε ο Ανέστης ότι υπάρχει. Αναφέροντας ότι οι ίδιοι οι ναυαγοσώστες έβαζαν χρήματα για να αγοράσουν τον εξοπλισμό.

Τέλος, ο Ανέστης Καρακολίδης είπε πως συνάντησε ξανά το παιδί που έσωσε. Λέγοντας «έχει τα πιο όμορφα μάτια που είδα ποτέ στη ζωή του. Μου έκαναν την τιμή χθες μετά την βράβευση να βρεθούμε στο σπίτι τους όπου μας έκαναν ένα όμορφο μικρό τραπέζι».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Μετάλλιο Αξίας και Τιμής στον 17χρονο Ανέστη - Έσωσε δίχρονο από πνιγμό

Keywords
Τυχαία Θέματα