43 χιλιάδες Ισραηλινοί είναι στα κατεχόμενα-Αγόρασαν 25 χιλιάδες δεκάρια γης

Τη δράση Ισραηλινών στα κατεχόμενα θέτει υπό το μικροσκόπιο της η τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγιε».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η εφημερίδα σήμερα γράφει ότι «οι σιωνιστές συλλέγουν επιμελώς γη τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού. Επίσημες πηγές ενημέρωσαν ότι ο αριθμός των Εβραίων στην 'τδβκ' ξεπερνά τις 43 χιλιάδες. Σύμφωνα με τα αρχεία, οι Εβραίοι έχουν αγοράσει έμμεσα και άμεσα 25 χιλιάδες δεκάρια γης σε 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη βόρεια Κύπρο.

Οι σιωνιστές, οι οποίοι θέλουν να κυριαρχήσουν και στον εμπορικό τομέα, έχουν ιδρύσει περίπου 1.500 εταιρείες στην 'τδβκ'».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη στην Κύπρο με τρεις διαφορετικές μεθόδους. Η φόρμουλα του διαχειριστή, που ονομάζεται μέθοδος trust, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή αγοράς. Άλλες μέθοδοι, αναφέρεται, είναι η συλλογή γης μέσω Ισραηλινών που έχουν αποκτήσει «υπηκοότητα», και μέσω Τούρκων κατοίκων στα κατεχόμενα "με εικονικό γάμο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «δήμαρχος» της Ακανθού Χαϊρί Ορτσάν είπε ότι «οι 'αρχές' μας θα πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα. Τα 'εδάφη μας' πρέπει να παραμείνουν τουρκικά».

Από την πλευρά της, η Γιασεμίν Οζτούρκ, «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ισχυρίστηκε ότι «αν δεν σταματήσει επειγόντως η σημερινή πορεία, είναι αναπόφευκτο η Κύπρος να έχει την τύχη της Γάζας και της Παλαιστίνης».

Η "Τούρκιγιε" αναφέρει ακόμη ότι «πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί το εβραϊκό ενδιαφέρον για εδάφη κοντά στη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Λευκόνοικου και σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα