COVID-19: Δεύτερο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna ενέκρινε η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 προσαρμοσμένο στο Spikevax XBB.1.5, που αναπτύχθηκε από τη Moderna. Αποτελεί ένα άλλο σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της νόσου και πρόκειται για την τρίτη προσαρμογή του εμβολίου, προκειμένου να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές της COVID-19.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε: «Με την COVID-19 και την εποχική γρίπη να κυκλοφορούν μαζί αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό

μας εργαλείο κατά των δύο ιών. Ενθαρρύνω τους ενδιαφερόμενους, ειδικά εκείνους ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις υγείας, να λάβουν την αναμνηστική τους δόση με τα πιο πρόσφατα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τις παραλλαγές που εξαπλώνονται αυτήν τη στιγμή, το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πραγματοποίησε αυστηρή αξιολόγηση του εμβολίου στο πλαίσιο του μηχανισμού ταχείας αξιολόγησης. Μετά από την αξιολόγηση, η Επιτροπή ενέκρινε το προσαρμοσμένο εμβόλιο με ταχεία διαδικασία, έτσι ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να προετοιμαστούν εγκαίρως για τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα