Cyprus Grand Prix 2023: Συνολικά 14 μετάλλια και πρώτη θέση για Κύπρο

Επτά μετάλλια στο σκητ και 7 στο τραπ εξασφάλισαν οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες στους διεθνείς αγώνες του CYPRUS GRAND PRIX 2023, και την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα.

Από τα 33 μετάλλια των αγώνων ο Κύπριοι σκοπευτές και σκοπεύτριες κατέκτησαν 14 (4 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα) και φιγουράρουν στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ελλάδα που εξασφάλισε 4 μετάλλια (ένα χρυσό, δυο αργυρά κι ένα χάλκινο), ενώ τρίτη κατετάγη η Νορβηγία με 2 μετάλλια (ένα χρυσό κι ένα αργυρό).

Σύμφωνα

με ανακοίνωση από τα 33 μετάλλια που απονεμήθηκαν στους αγώνες, τα εξασφάλισαν αθλητές και αθλήτριες από 10 χώρες, ενώ αποστολές 9 χωρών από τις 19 που συμμετείχαν στη φετινή διεθνή διοργάνωση, επέστρεψαν στη χώρα τους χωρίς μετάλλια στις αποσκευές τους.

Από κυπριακής πλευράς, τα 14 μετάλλια οι αθλητές μας, εξασφάλισαν επτά στο σκητ και επτά στο τραπ. Στο σκητ κατέκτησαν 3 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα και στο τραπ 1 χρυσό, 4 αργυρά και 2 χάλκινα. 

Χρυσά μετάλλια εξασφάλισαν, οι Κωνσταντίνα Νικολάου (σκητ γυναικών), Κλεάνθης Βαρναβίδης (σκητ εφήβων), Γιώργος Γρηγορίου (τραπ εφήβων) και το ζεύγος Νικόλας Βασιλείου και Κωνσταντίνα Νικολάου στο Skeet Mixed Team.

Τα έξι αργυρά κατέκτησαν οι Γιάννης Αηλιώτης (τραπ ανδρών), Άντη Ιερείδη (τραπ γυναικών), Αναστασία Ελευθερίου (σκητ γυναικών), Νίκος Νικολάου (σκητ εφήβων), Χαρά Μελή (τραπ νεανίδων) και  Ανδρέας Χατζησάββας στο τραπ βετεράνων.

Τέλος τα 4 χάλκινα μετάλλια τα εξασφάλισαν οι Νιχάτ Ακτερζί (τραπ ανδρών), Δέσποινα Τσαγγαρίδου (τραπ γυναικών), Παναγιώτα Ανδρέου (σκητ γυναικών) και το ζεύγος Σωτήρη Αντωνίου και Αναστασίας Ελευθερίου στο Skeet Mixed Team.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα