DP World: Υποδέχθηκε Κύπριους υπουργούς στα κεντρικά της γραφεία στο Ντουμπάι

Λεμεσός, Κύπρος, 27 Μαρτίου 2024: Τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κ. Μαρίνα Χατζημανώλη υποδέχθηκε η DP World στα κεντρικά της γραφεία στο Ντουμπάι, στις 25 και 26 Μαρτίου 2024.

Οι υπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του λιμένα Jebel Ali, τη ναυαρχίδα των λιμένων που διαχειρίζεται η DP World, καθώς

και το ναυπηγείο Drydocks World, εγκαταστάσεις που αποτελούν κορυφαίους εμπορικούς κόμβους για την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν για τις βιώσιμες και εξαιρετικά αποδοτικές λειτουργίες της DP World, τις υπερσύγχρονες υποδομές της, καθώς και για τις απρόσκοπτες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας που είναι σε θέση να προσφέρει.

Η κυπριακή αποστολή και κορυφαία στελέχη της DP World συζήτησαν πιθανούς τομείς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών για την από κοινού αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και των δυνατοτήτων της Κύπρου.

Διαθέτοντας ένα εξαιρετικά μεγάλο δίκτυο τερματικών σταθμών, οικονομικών ζωνών και εσωτερικών μεταφορών το οποίο εκτείνεται σε έξι ηπείρους, η DP World είναι σε θέση να υποστηρίξει την προσπάθεια της Κύπρου να ενισχύσει τη λιμενική και ναυτιλιακή της βιομηχανία, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και την εμπορική συνδεσιμότητά της. Η DP World είναι επίσης σε θέση να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα μέσα από την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Simon Pitout δήλωσε: «Η DP World Limassol είναι ένας σημαντικός εταίρος του κράτους και βασικός φορέας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας. Το γεγονός ότι οι δυο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Jebel Ali Port, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά λιμάνια παγκοσμίως, είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

«Η επίσκεψη των υπουργών στα κεντρικά μας γραφεία αποτελεί απόδειξη της στενής συνεργασίας μας με την κυβέρνηση και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να καθιερώσουμε την DP World Limassol ως τον κορυφαίο φορέα εκμετάλλευσης λιμένων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση, ανεβάζοντας τον πήχη για το λιμάνι της Λεμεσού ακόμη πιο ψηλά και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του τόπου», πρόσθεσε.

Σε κοινή τους δήλωση οι Υπουργοί σχολίασαν: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη στο Ντουμπάι, όπου επισκεφθήκαμε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμένα Jebel Ali και άλλες εγκαταστάσεις. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις συνέργειες που θα μπορούσαν να επιτευχθούν στην Κύπρο, αλλά και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της DP World και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τη DP World για τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες που μας έχει προσφέρει, καθώς και για τη συνεχή συνεργασία και υποστήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα