ENI: Μέσω Αιγύπτου διοχέτευση κυπριακού ΦΑ στην Ευρώπη

Τη δέσμευση της ΕΝΙ για επιπλέον επενδύσεις και συνέργειες στην Κύπρο, επεσήμανε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο CEO της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

Στη λακωνική του δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης επεσήμανε ότι όποιο ΦΑ βρεθεί στην Κύπρο θα διοχετευτεί στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου. Η ΕΝΙ πρόσθεσε μαζί με την

ΚΔ και την Αίγυπτο, μπορούν να δημιουργήσουν καλές συνέργειες μέσω των τερματικών που υπάρχουν στην Αίγυπτο

Είπε ακόμη ότι η ΕΝΙ επαναξιολογεί τα δεδομένα στην ΑΟΖ της Κύπρου καθως και το γεωλογικό μοντέλο πριν αποφασίσει για νέες γεωτρήσεις.

O CEO της ENI, επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δέσμευση του για επενδύσεις, ενώ συζήτησαν το μέλλον των τριών τεμαχίων που της έχουν παραχωρηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή κάνει επαναξιολόγηση των δεδομένων και του γεωλογικού μοντέλου για τα τρία οικόπεδα 2,3, και 9 στα οποία δραστηριοποιείται η ΕΝΙ.

Αναφορικά με το κοίτασμα Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου ανέφερε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει εκ νέου γεωτρήσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της ΕΝΙ

The President of Cyprus @AnastasiadesCY meets Eni's CEO, Claudio #Descalzi http://t.co/kvzDzu9Jxb pic.twitter.com/ksMQ0SLuc9

eni.com (@eni) September 10, 2015

.@eni committed to #eastern #Mediterranean #gas development in cooperation also with the Government of the Republic of #Cyprus

— Pasquale Salzano (@PSalzano) September 10, 2015

Λακκοτρύπης: Ξεκλειδώνει μια καινούρια γεωπολιτική περιοχή

Μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι η συζήτηση στο Προεδρικό με το CEO της ENI επικεντρώθηκε στις γεωπολιτικές επιπτώσεις για τις υποδομές και τη στενότερη συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου.

Το ενεργειακό θέμα η Κυβέρνηση είπε το χειρίζεται πολύ σοβαρά και χωρίς μεγαλοστομίες και όταν υπάρχουν εξελίξεις θα ανακοινώνονται. Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι τώρα «ξεκλειδώνει» μια καινούρια γεωλογική περιοχή σε ό,τι αφορά το πετρελαϊκό της σύστημα. Αποδείχθηκε για πρώτη φορά, είπε, ότι υπάρχει στην περιοχή «Περί Ερατοσθένη» πετρελαϊκό σύστημα, το οποίο αφορά γενικά υδρογονάνθρακες.

ΚΕ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι βασει στρατηγικού σχεδιασμού

Εξαιρετική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία της εταιρείας ΕΝΙ, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια εξαιρετική συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΝΙ και τους συνεργάτες του. Ο ίδιος (ο Εκτελεστικός Διευθυντής) έχει προβεί σε δηλώσεις που μιλούν από μόνες τους.

Από πλευράς Κυβέρνησης εκείνο που θα ήθελα να αναφέρω μόνο είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και να κινούμαστε βάσει συγκεκριμένου πλάνου και στρατηγικού σχεδιασμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα