H Μαρία Λοττίδου διορίζεται νέα Επίτροπος Διοικήσεως

Εγκρίθηκε ο διορισμός της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Με 24 ψήφους υπέρ, 22 εναντίον και 4 αποχές εγκρίθηκε ο διορισμός της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Ήδη προέκυψε η πρώτη αντίδραση για τον διορισμό της κυρίας Λοττίδου, από το ΑΚΕΛ:

Τωρα στη Βουλη: Οι σχεσεις με τα ΜΜΕ ειναι για καποιους πιο ισχυρες απο τα

δικαιωματα του πολιτη. #Επιτροπος_Διοικησεως

ΑΚΕΛ (@AKEL1926) 31 Μαρτίου 2017

Το σκεπτικό της επιλογής

Τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως κι εξηγώντας το σκεπτικό της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι η κα Στυλιανού-Λοττίδου είναι νομικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εγγεγραμμένη δικηγόρος, με πείρα στην δικηγορία 18 χρόνων, από τα οποία 15 ως δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε, η κα Λοττίδου χειρίζεται υποθέσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα τόσο του αστικού όσο και του διοικητικού και δημοσίου δικαίου, σε διαδικασίες ενώπιον δικαστηρίων και με την παροχή γνωματεύσεων στη Διοίκηση.

Πρόσθεσε ότι τα καθήκοντά της δείχνουν ευρεία και πολυδιάστατη γνώση του δικαίου ενόψει του ότι οι προαναφερθέντες τομείς δικαίου είναι οριζόντιας εμβέλειας, πολύ μεγάλος δε αριθμός υποθέσεων τις οποίες χειρίζεται περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου.

Είπε επίσης ότι η δικαστηριακή πείρα εξασφαλίζει στην κ. Λοττίδου σημαντικό εφόδιο για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής της, αφού της δίνει και την εμπειρία της εξέτασης, διερεύνησης και χειρισμού περιπτώσεων με αντιδικία ή παραβίαση δικαιώματος κατ` αντιστοιχία με τα παράπονα που υποβάλλονται στον Επίτροπο.

Ανέφερε ακόμα ότι εχέγγυο για την αμερόληπτη και ανεπηρέαστη εκτέλεση των καθηκόντων της, είναι το γεγονός ότι προέρχεται από άλλη υπηρεσία που απολαύει συντεταγμένη θεσμική και πραγματική λειτουργική ανεξαρτησία.

Τέλος, πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο, πρόκειται για άτομο που διαθέτει ευφυΐα και πραότητα, ελεύθερο πνεύμα και ενδιαφέρον για τα κοινά, κάτι που φαίνεται από το προσόν επαγγελματικής δημοσιογραφίας που απέκτησε, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο χώρο εργασίας της και γενικότερα για το ήθος και τις αρχές της και για την ευαισθησία της για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα