H Τουρκία στο κάδρο της λίστας Έπσταϊν για διακίνηση ανηλίκων κοριτσιών

Ένα πρώην μοντέλο που κατηγορείται ότι  συνωμότησε με τον Τζέφρι Έπσταϊν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσης από δικηγόρους για έναν από τους κατηγόρους του σεξουαλικού δράστη εάν γνώριζε ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε μεταφέρει ανήλικα κορίτσια από την Τουρκία, σύμφωνα με πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά έγγραφα.

Κατά την κατάθεση του 2010, οι δικηγόροι της Virginia Giuffre, ενός από τα θύματα του Epstein, ανέκριναν το πρώην μοντέλο Adriana Ross σχετικά με το φερόμενο κύκλωμα σεξουαλικής

διακίνησης του δισεκατομμυριούχου καταδικασθέντα για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο Έπσταϊν ομολόγησε την ενοχή του για προσέλκυση σε πορνεία ανήλικου το 2008. Αυτοκτόνησε το 2019 ενώ περίμενε τη δίκη του για κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία.

Η Ross ρωτήθηκε εάν γνώριζε ότι ο Epstein και η σύντροφός του, Ghislaine Maxwell, είχαν αποκτήσει και αγοράσει διαβατήρια για την τότε 15χρονη Giuffre «για να τη μεταφέρουν στο Palm Beach, στη Νέα Υόρκη, στη Santa Fe, στο Los Angeles, στο San Francisco, St. Louis, καθώς και Ευρώπη, Καραϊβική και Αφρική».

Μετά από αυτήν την ερώτηση, ένας δικηγόρος ρώτησε τη Ross εάν γνώριζε ότι «ο Έπσταϊν μετέφερε άλλα ανήλικα κορίτσια από την Τουρκία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ασία και άλλες χώρες».

H Ross αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον είχε ενημερώσει τον Έπσταϊν για ομοσπονδιακή έφοδο.

Η Ross, η οποία είναι από την Πολωνία, έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τον Έπσταϊν στη σεξουαλική του διακίνηση. Ποτέ δεν κατηγορήθηκε για έγκλημα, αλλά κατονομάστηκε ως «πιθανός συνωμότης» στη συμφωνία του Έπσταϊν για μη δίωξη όταν ομολόγησε την ενοχή του για παρενόχληση στη Φλόριντα.

Τα δικαστικά έγγραφα κυκλοφόρησαν την Παρασκευή ως μέρος μιας αστικής αγωγής που υπέβαλε ο Giuffre το 2015 κατά της Maxwell.

Ένας δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα εκατοντάδες έγγραφα από την αγωγή αυτή την εβδομάδα.

Το 2021 μια γυναίκα γεννημένη στην Τουρκία κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας τον Έπσταϊν και την Maxwell ότι τη βίασαν μπροστά στα μάτια του οκτάχρονου γιου της και τη διακίνησαν για σεξ με άλλους άνδρες. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι τα περιστατικά έλαβαν χώρα το 2008 στη Φλόριντα.

Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν την κατάθεση της Ross την απέδωσαν ψευδώς σε μια άλλη φερόμενη ως συνσυνωμότη του Epstein, τη Nadia Marcinko, ενώ ορισμένα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης διόρθωσαν την ιστορία με θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανηλίκων από την Τουρκία μετά από έναν μεγάλο σεισμό το 1999 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα