Nέες επιθέσεις κατά Ασιατών στην Νέα Υόρκη- Ποιος ο λόγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον δύο ακόμη επιθέσεις εναντίον των Ασιάτων καταγράφηκαν σε βίντεο τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την συχνότητα πλέων των περιστατικών. Περισσότερο προβληματισμό προκαλεί το ότι   οι θεατές  δεν έκαναν καμία ενέργεια για να βοηθήσουν τα θύματα από τις επιθέσεις. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες σειρά μέτρων που απαντούν στην αυξανόμενη βία κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, μεταξύ άλλων τη διάθεση 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κονδύλια οικονομικής βοήθειας για την πανδημία Covid-19

για προγράμματα κοινοτήτων που βοηθούν θύματα.

Ο ρατσισμός κατά των Ασιατών μπορεί να έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά συμβαίνει εδώ και χρόνια, και  τροφοδοτείται από την ιδέα των Ασιατών-Αμερικανών ως «αλλοδαποί εις το διηνεκής» (perpetual foreigners) ή ανθρώπων που δεν θεωρούνται πλήρως Αμερικανοί). Ορισμένοι μάλιστα φαίνεται να κατηγορούν τους Ασιάτες ότι ευθύνονται για την μεταφορά του κορωνοϊού στην Αμερική.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις επιθέσεις της Δευτέρας σημειώθηκε περίπου στις 11:40 π.μ. έξω από μια πολυτελή πολυκατοικία στο Μανχάταν. Μια 65χρονη γυναίκα ασιατικής καταγωγής περπατούσε στην εκκλησία, όταν ένας άνδρας την κλωτσούσε στο στήθος, προφανώς χωρίς πρόκληση, τη χτύπησε και την έριξε στο έδαφος. Στη συνέχεια την κλωτσούσε δυνατά στο κεφάλι τουλάχιστον τρεις φορές πριν φύγει.

Ο CeFaan Kim, δημοσιογράφος της τοπικής θυγατρικής της ABC News, είπε ότι ο άντρας δήλωσε: «Μάντεψε, δεν ανήκεις εδώ» καθώς επιτέθηκε στη γυναίκα.

NYPD says 65-year-old Asian American woman was walking to church this morning when suspect assaulted her and said “f*** you, you don’t belong here.” Happened in front of 360 W. 43rd St. 11:40am. Sources say building security guard not only failed to render her aid... 1/2 pic.twitter.com/ZLtQEHHJci

— CeFaan Kim (@CeFaanKim) March 30, 2021

Ένα βίντεο παρακολούθησης που γυρίστηκε από το εσωτερικό της πολυκατοικίας, το οποίο προβλήθηκε επτά εκατομμύρια χρήστες στο Twitter, δείχνει ότι τουλάχιστον τρεις άντρες να παρακολουθούν μέρος της επίθεσης χωρίς να κάνουν καμία ενέργεια. Στην πραγματικότητα, αφού ο ύποπτος έφυγε, ένας φύλακας έκλεισε μια ανοιχτή πόρτα στο κτίριο καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο έδαφος, προσπαθώντας να σηκωθεί.

«Το γεγονός ότι ο φύλακας δεν έκανε τίποτα και έκλεισε την καταραμένη πόρτα είναι εξωφρενικό»,  δήλωσαν στο ΝΒC.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε 3,7 εκατομμύρια φορές, έδειξε έναν άντρα ασιατικής καταγωγής να λοιδορείται από έναν επιτιθέμενο σε υπόγειο τρένο στο Μανχάταν. Ο άντρας χτυπήθηκε στο πρόσωπο και σπρώχτηκε προς τα πίσω σε ένα κάθισμα. Ο επιτιθέμενος τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι τουλάχιστον 30 φορές, στη συνέχεια τον πήρε από πίσω και τον άφησε αναίσθητε. Αφού το σώμα του θύματος ακινητοποιήθηκε, ο επιτιθέμενος ώθησε το κεφάλι του στο κάθισμα και έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε το κεφάλι του με έναν κρότο.

Προσοχή: Ορισμένες σκηνές από τα βίντεο μπορεί να ενοχλήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα