To “Hope For Children” για την Ευρ. Ημέρα Προστασίας παιδιών από Κακοποίηση

Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αποτελεί «το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό» και έχει χαρακτηριστεί ως ο εφιαλτικότερος τρόπος έκφρασης της παιδικής κακοποίησης, αναφέρει το “Hope For Children” CRC Policy Center σε ανακοίνωσή του για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των παιδιών από τη Σεξουαλικής Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Όπως επισημαίνεται «η παιδική σεξουαλική κακοποίηση σε μεγάλο ποσοστό ανήκει στην αθέατη εγκληματικότητα η οποία καλύπτεται από τη σιωπή των θυμάτων και την επιβολή των δραστών. 

Όταν μάλιστα τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι ανύπαρκτα, η κατάσταση γίνεται πιο οδυνηρή καθώς τα παιδιά δεν στέλνουν μηνύματα βοήθειας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η έγκαιρη αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για άμεση ενεργοποίηση του ποινικού μηχανισμού και την ταχεία θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μακροχρόνιων συνεπειών της παραβίασης που υπέστη το παιδί. «Το σημαντικότερο πράγμα που έχουν να κάνουν οι γονείς για το παιδί τους είναι να το πιστέψουν. Το παιδί έχει ανάγκη να ξέρει ότι υπάρχει κάποιος μεγάλος που το πιστεύει και που μπορεί να το βοηθήσει», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα