Xάμπας: Συνάντηση με ΠτΔ ζήτησαν οι αγρότες - «Ο ξεσηκωμός ξεκίνησε από Κύπρο»

Ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών ξεκίνησε από την Κύπρο, είπε μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Πανίκος Χάμπας, σημειώνοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών σε Λευκωσία και Πάφο, είναι η τρίτη σε διάστημα οκτώ μηνών.

Διαβάστε επίσης: Σταθμεύουν έξω από το «Σπίτι της Ευρώπης» οι αγρότες- Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

«Αντιληφθήκαμε ότι ο κανονισμός της φυτοπροστασίας θα οδηγούσε σε πείνα τον κυπριακό λαό», είπε ο κ. Χάμπας, επισημαίνοντας την απόσυρσή

του διά στόματος Φον ντερ Λάιεν.

Ακόμη, είπε, με τον εν λόγω κανονισμό θα σταματούσε κάθε γεωργική δραστηριότητα στα ορεινά.

Ο Πανίκος Χάμπας ανέφερε ότι ο αγώνας τον αγροτών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, λέγοντας επίσης ότι δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις τα μεγάλα σαλόνια των Βρυξελλών και να είναι οι ίδιες για όλους.

«Δεν μπορείς στην Κύπρο να εφαρμόζεις τα ίδια με την Ολλανδία», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι θα αρχίσει δομημένος διάλογος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Καταλήγοντας ο κ. Χάμπας σημείωσε ότι οι αγρότες μετέφεραν αίτημα προς την Υπουργό Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, ότι θέλουν να συναντηθούν σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απηύθυνε, τέλος, έκκληση προς τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι «η κινητοποίηση δεν είναι για τους αγρότες μόνο, είναι για το κάθε σπίτι, για το κάθε νοικοκυριό, για το κάθε πιάτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα