ΑΚΕΛ για Χλώρακα:Η ρατσιστική υστερία δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά ζητήματα

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση «καταδικάζει τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα και τη γύρω περιοχή. Οι εικόνες ακροδεξιών ομάδων που οργανωμένα επιτίθονταν σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους παραπέμπουν σε πογκρόμ και θυμίζουν σκοτεινές εποχές της Ιστορίας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Χλώρακα ειναι το γλαφυρό αποτύπωμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη αντί να διαμορφώσει πολιτικές για το άσυλο, τη μετανάστευση και

την  ένταξη, περιοριζόταν σε αποσπασματικές και αναποτελεσματικές κινήσεις που επένδυαν στο φόβο και τη ρατσιστική υστερία και εκτρέφουν τον φανατισμό και την ακροδεξιά.

Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα με το οποίο είναι αντιμέτωπες όλες οι σύγχρονες κοινωνίες. Η παρούσα διακυβέρνηση οφείλει ν' αναλάβει τη σοβαρότατη ευθύνη που απορρέει από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δράσει αμέσως, καταδικάζοντας τα επεισόδια, εντοπίζοντας τους δράστες αλλά, το κυριότερο, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τα ζητήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό».

Διαβάστε επίσης: Χλώρακα: Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» σε εστιατόριο και αναποδογύρισαν όχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα