ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ για «Cyprus Confidential»: Αναφορές σε Αναστασιάδη και Τουρκία

Τις αποκαλύψεις των «Cyprus Confidential» σχολίασαν στο Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Αρχικά, ο Δαμιανού είπε ότι «η ΚΔ ως κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο δεσμεύεται από τις κυρώσεις που τίθενται από θεσμικά όργανα. Τέθηκε για πολλοστή φορά στο μάτι του κυκλώνα η Κύπρος

και πλήττεται η αξιοπρέπεια των πολιτών της. Η εικόνα που εκπέμπεται λόγω παραλήψεων και πράξεων είναι θλιβερή. Δεν εκπλησσόμαστε ότι στο κάδρο των δημοσιευμάτων βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης». Επεσήμανε ότι η δήλωση του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη πρέπει να μετουσιωθεί και πράξη και για μια φορά «να μας εκπλήξουν θετικά και να προχωρήσουν οι έρευνες», καθώς «καταγράφεται η γνώση του ΥΠΟΙΚ για κάποια θέματα».    

Από την πλευρά του ο Σιζόπουλος ανέφερε ότι η Κύπρος είναι συνεχώς στοχοποιημένη και θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Γι αυτό θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνεται έλεγχος και να είμαστε προσεκτικοί, αφού από την ώρα που έχουν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν τέτοια ζητήματα, θα πρέπει να γίνονται οι αυστηρότεροι έλεγχοι.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι «οι θεσμοί σε πολλές περιπτώσεις εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει ο Νίκος Αναστασιάδης, με κατηγορίες για θεσμική διαπλοκή και διαφθορά». Δεν απέκλεισε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις αποκαλύψεις, επισημαίνοντας όμως ότι «αυτό υπερτονίζει οι δικές μας ενέργειες να είναι σύμφωνες με τον νόμο. Οι θεσμοί έχουν καθήκον να διερευνήσουν».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξήγησε ότι «η Κύπρος έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και αυτό ενοχλεί πολλούς». Πρόσθεσε ότι το Κοινοβούλιο έχει τη λιγότερη ευθύνη, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι εποπτικές αρχές και η Δικαιοσύνη. Μάλιστα, δεν απέκλεισε πίσω από την υπόθεση αυτή να βρίσκεται η Τουρκία, ο τουρκικός παράγοντας, ο οποίος έχει κάθε λόγο. Σήμερα εμείς κατηγορούμαστε για όλα αυτά με τους Ρώσους. Έχετε ακούσει κάτι για το ψευδοκράτος; Εκεί δεν γίνεται ξέπλυμα χρήματος; Εκεί και εάν γίνεται. Αντίθετα η ΕΕ τους χρηματοδοτεί».     

Διαβάστε επίσης:  

Πολυβραβευμένος γερμανός δημοσιογράφος χρηματιζόταν από τον Πούτιν μέσω Κύπρου

Στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις του «Cyprus Confidential»- Οι «πρωταγωνιστές»

Keywords
Τυχαία Θέματα