ΑΚΕΛ: Καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει τις προτάσεις που κατάθεσε για ακρίβεια

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ καλώντας την κυβέρνηση να μελετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει γι’ αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για ανακούφιση της κοινωνίας από την ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Η επέκταση των μέτρων για ν’ αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος του ηλεκτρισμού και των καυσίμων αν και αναγκαία δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται περισσότερα.

Ανεπαρκές

μέτρο είναι και η εφάπαξ στήριξη σε κοινωνικές ομάδες. Η ακρίβεια δεν είναι εφάπαξ φαινόμενο που λύνεται με εφάπαξ μέτρα. Χρειάζονται μέτρα μακροπρόθεσμα που να στηρίζουν ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη.

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη «ξέχασε» επίσης να λάβει μέτρα για τους συνταξιούχους, τους λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα Άτομα Με Αναπηρία και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Μέσα σ΄ ένα χρόνο η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη κατάφερε να διαψεύσει τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει και ν’ απογοητεύσει την κοινωνία, πράγμα που αποτυπώνεται και στις διάφορες μετρήσεις κοινής γνώμης.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει το εισόδημα της να συρρικνώνεται, ακούει λόγια, ακούει υποσχέσεις για στήριξη, αλλά όταν έρχεται η ώρα των πράξεων απογοητεύεται ξανά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβληματιστεί και να μελετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ γι’ αντιμετώπιση της ακρίβειας με φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και διαρθρωτικά μέτρα για μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού, ανασχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής, βελτίωση και επαναπροσδιορισμό κριτηρίων των επιδομάτων, και ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα